Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní dokumentární film, ve kterém můžeme vidět obrovské změny při natáčení, sestřihy a nové scény. Zjistíme vlastně, že Vetřelec 3 má své dvě temné strany a každá může být vlastním filmem. Pohled na Davida Finchera, který se strašně moc snažil natočit svůj první celovečerní film a možná vlastně natočil dva. (Terva)

Recenze (8)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tři hodiny, po kterých budete o Vetřelci 3 vědět skoro všechno. Vtipné je, že Fox autorovi dokumentu pro DVD edici jeho dokument zkrátil o 20 minut a přejmenoval, načež scénárista a režisér de Lauzirika stáhl svoje jméno. Na Blu-Rayi je vše v původní podobě - tedy až na název: původní Wreckage and Rape je nyní Wreckage and Rage. :))) Pátá hvězda by přibyla, kdyby k tomu chtěl říct svoje i Fincher. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Další zničující dokument o vzniku nejtemnějšího dílu z kultovní quadralogie, u nějž sice zamrzí absence Fincherova komentáře, ale dokonale to vynahrazuje nepřeberné množství informací, Wardův rozbor původního scénáře a skvělé bonmoty v podobě Michaela Biehna bojujícího za svého Hickse či zmatků díky nekompletnímu scénáři. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dokument o produkci trojky je zdaleka nejzajímavější. Dokumentuje jak se film vyvíjel, že se měl původně odehrávat na planetě vyrobené ze dřeva, ale hlavně nepřetžité spory po dobu celého natáčení. Dokumentuje přesně jakou negativní roli sehrávají ve studiích producenti. Sice souhlasím, že dřevěná planeta Vincenta Warda, byť je to velezajímavý námět, by byla na vetřelce trošku moc. Ale absolutně selhali v tom, co se jim tak perfektně dařilo u předchozích dvou dílů. Totiž nemíchat se režisérům do práce. Jakmile se jednou definitivně dohodli na Fincherovi, měli ho nechat svobodně točit a ne ho torpédovat. Obecně mám o producentech velice nízké mínění a připad natáčení Alien 3 to jen potvrzuje. Bohužel k dokonalosti tohoto záznamu mi chybí jediné a to komentář Davida Finchera, který asi ani po letech nedokázal překousnout zhovadilost Foxů. Jinak je to s podivem vzhledem kvůli průběhu natáčení, ale mě se Vetřelec 3 velice líbí. Přijde mi jako důstojné pokračování předchozích dvou, je tu jen ta hořkost, že to mohlo být ještě lepší, kdyby producenti dělali svoji práci dobře. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Narozdil od jinych Making of ... teto quadrilogie je tato cast ochuzena o podstatnou slozku v podobe rezisera a jeho komentare. Nechapu proc David Fincher nebyl prizvan anebo jestli byl proc se nezucastnil. Jinak se vsak jedna o povedeny, poucny klasicky sled trech etap od pred-produkcni, produkcni a po-pruducni faze plny fotek, storyboardu a komentaru tvurcu tototo dilu. Pokud vim je tento Making of soucasti perfektni kolekce Alien Quadrilogy v jejiz region 2 edici se vyskytuje, ale pouze s eng titulky. ()

Gaizka 

všechny recenze uživatele

Hlavně kvůli původnímu scénáristickému záměru Vinceneta Warda a rozhovoru s H. R. Gigerem to rozhodně stojí za pozornost. ()

Reklama

Reklama