Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Temný cypřiš (S09E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Sad Cypress (více)

Obsahy(1)

Elinor Carlisleová by si nikdy nepomyslela, že si na vlastní kůži ověří pravdivost rčení o staré lásce, která nerezaví. Jenomže pouto, pojící jejího snoubence Rodyho s jeho přítelkyní z dětství, která se po letech strávených v Evropě vrátila do Anglie, by neviděl leda slepý. Může se někdo Elinor divit, že k Mary Gerrardové nezahořela zrovna velkou láskou? Ale může se pak někdo divit policii, že po tragické Maryině smrti je Elinor hlavní a de facto jedinou podezřelou? Je ale opravdu pachatelkou obou těch zločinů, z nichž je obviněna? Předivo lží, které bude muset tentokrát na žádost svého přítele Hercule Poirot rozplést, je mimořádně složité a spletité. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklidný díl z anglického venkova s odsouzenou k smrti, kterou musí Poirot vyrvat oprátce - samozřejmě že se mu to podaří. Tahle série je pro mě osobně tou relativně nejslabší - tady tu čtvrou hvězdu zachraňuje pouze má oblíbenkyně Kelly Reillyová, které to tady neskutečně sekne a taky jedna hororová scéna jak z Indiana Jonese... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka o úmrtí staré tety, velkém dědictví a je toho víc, co pro nás Agatha Christie připravila.. V tomto dílu je úchvatná Elisabeth Dermot-Walsh, působila tak přirozeně, krásně, ani na okamžik mě nenapadlo, že by to byla ona.. Nicméně na skutečného pachatele dvou vražd jsem si musela počkat do konce, nepřišla jsem na to, kdo to udělal, no a David Suchet mi vraha naservíroval na stříbrném podnosu i s červenou květinou.. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj pochmúrny diel, ale s minimom deja, stále sa iba intriguje a obkecáva. Tak sa celý dej okrem rozuzlenia zmestil do obsahu a divákovi by po jeho prečítaní úplne stačilo pozrieť si koniec. Typický príklad, keď je jeden a pol hodiny kriminálky príliš veľa a pôvodné trvanie pod jednu hodinu by bolo vhodnejšie. ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda! Já nejsem jediný fanoušek Paula McGanna? (miluju kompletní sestavu z Hornblowera). Ale k věci. I když není zrzavý a pihovatý, jako v knize, zosobňuje přesně tu stejnou "zatracenou anglickou spolehlivost". Mezi Poirotovskými knihami je tahle dost výjimečná ("Jedna z mých nejlepších knih, kdyby v ní nebyl Poirot":-)). Je hodně postavená na atmosféře, kterou film vystihl, jen jsem trochu nechápala, co je za problém s tou pomazánkou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle část Poirotí série bych nebetyčně zbožňoval, nebýt jedné věci . syndromu anglických detektivek - naprosto nudná (pro mě) půl hodina (minimálně), ve které se vysvětlují vzájemné vztahy, ukazují povahy postav, naznačují motivace... To mě ovšem nebaví, obzvlášť, když je k dispozici brilantní velmistr šedé kůry mozkové, u kteréhož je zábavné pozorovat ono rozplétání. Nadstandardní detektivka (čili standardní Poirot) v starndartním střihu Anglické panství & dědictví & dávné tajemství, zručně zhotveno, Suchettózně zahráno. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • V knižní předloze se příběh odehrává v roce 1939, kdežto v televizní adaptaci o dva roky dříve. (PhillM.)
  • Film vyšel v roce 1940 a byl prvním příběhem Hercula Poirota, který se dá označit jako "courtroom drama", tedy drama ze soudní síně. (PhillM.)
  • Poirot (David Suchet) se v tomto příběhu v novinách dočte o smrti slavného amerického skladatele George Gershwina. Zde se tvůrci televizní adaptace dopustili nepřesnosti, neboť podle Poirotových Timesů Gershwin zemřel v září 1937, leč ve skutečnosti se to stalo už 11. června téhož roku. Agatha Christie sama ve své knize Gershwina nezmiňuje. (PhillM.)

Reklama

Reklama