Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Víkend, který začíná jako jeden velký úlet, se pro partu šesti přátel stává hrůzným bojem o přežití. Z jejich cesty na každoroční největší fotbalové utkání univerzit se stává noční můra v okamžiku, kdy jsou Carly, Paige a jejich přátelé nuceni přespat v lese. Již tak stísněnou atmosféru ještě zhorší hádka s tajemným řidičem kamiónu, a Carly má co dělat, aby usmířila svého přítele Wadea s bratrem Nickem. Když se ráno vzbudí, zjistí, že jejich auto bylo někým záměrně znepojízdněno. Není se tedy co divit, že přijmou nabídku odvozu do města Ambrose, které je široko daleko jediným lidským sídlištěm. Když se dostanou na místo, okamžitě je upoutá největší atrakce – Trudyho muzeum voskových figurín, které je plné soch, jež vypadají jako živé. A zanedlouho přijdou na šokující důvod toho, co jim dává tak realistické vzezření. Jakmile přátelé odhalí temné tajemství města, začne je pronásledovat šílený zabiják a oni stojí na počátku krvavé bitvy o přežití. Skupina se musí probít z města a nebo se navždy stát součástí sbírky Domu voskových figurín ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ze 113 minut jsem se nudil celých 110 (ty 3 minuty trvalo sledování Elishy :)). Prostoduchý horor, který si neumí vybrat čim chce být. Buď atmosférickou podívanou nebo vyvražďovačkou mladých lidí (na to však je málo herců). Velmi hezký však byl dům z vosku a závěr (nechci spoilerovat), který milovníky vosku potěší. Zbytečný horor. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Společnost Dark Castle vyprodukovala už slušnou dávku hodně nepřesvědčivých hororových thrillerů (Gothika, Loď duchů), tentokráte si mě ale kupodivu docela získala remakem nepochybně zručnějšího originálu. Šestice přátel míří na fotbalový zápas, ale osudnou chybu udělají hned v polovině cesty, když se rozhodnou přespat v lesích nedaleko nenápadného městečka, na kterém se vypíná dům voskových figurín. A jsme v teenagerském hororu, tudíž je „pochopitelné“, že mladé a nerozvážné maso často nenapadne v zásadních situacích nic lepšího, než se rozdělit a do pootevřených dveří vstupovat osamoceně. Čeho bychom se ale pak měli bát? Přesto mi úvodní seznamování nudné nepřipadalo (co v obdobných vyvražďovačkách očekáváte?), i když je zřejmé, že gradování přijde až ve městě „mrtvých“ – režii nechybí nápad, brutalita nabere na obrátkách (osa Elisha-kanál-prst) a snímek nám přichystá nečekaně výživné finále těžící z faktu, že sám ústřední dům stojí na voskových základech (nepitvejme raději ale fakt, že rozpálený vosk by naše hrdiny dokonale popálil). Herecky film představuje asi to, co veškerá hororová produkce: Paris Hilton je tu jen jako plakátové lákadlo, v čemž nevidím nic špatného, Elisha Cuthbert herecký talent nepochybně má (The Girl Next Door), tady ale o oscarové výkony rozhodně nejde!! Nemyslíte? Asi jsem byl moc tolerantní (ale předvídatelných je 80% dnešních hororů, o logických chybách nemluvě), výsledek mě ale uspokojil. PS: Paris nabídne i malý odkaz na své slavné video. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme zase nějaký fajny....a ne "japonský remake"...americký horror. Sice taky remake, ale celkem povedený. Tak si to nějak shrneme: Máme tu několik postaviček...je tu krásná Elisha, potom šampón (který chodí s Elishou...že by klišé?), pak dementní Paris (ale v jedné scéně málem odhalí bobříka "cudnosti"...takže malé plus), následně jednoho bohatého nigga, (který čekal na šoust moc dlouho...až se ho nedočkal)(s hodně NICE autíčkem...my favourite, jo ještě je tu hovnař (takový ten funny guy, co musí chcípnout...další klišé), poté Nick (je to celkem fajn týpek)...potom už tu je jen vidlák (sympaťák) a dva bratřičkové. Hmmm, jo postavy celkem rozmanité...ale co, dyť stejně skoro všichni chcípnou (a to je to, oč tu běží)...a když už jsme u toho hebání, tak musím jedině pochválit....krásné, naturalistické a brutání (na dnešní horrory určitě). Tenhle horrůrek se poved (a nikdo to nedokáže docenit....jen já a pár dalších). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Figuríny sice neboří hranice žánru, ale pohybují se v nich více než dobře a v místních komentářích často kritizovaná kombinace teenagerské vyvražďovačky s atmosferickým horrorem mi ani náznakem nevadila. Když připočtu ultravoskové finále, krásnou Elishu a solidního drsňáka Chada Michaela Murraye, vychází mi, že americký horror není mrtvý. Jakkoli je mi jasné, že jde o sezónní záležitost, kterou mi oblíbení herci vyhnali do subjektivně vysokých míst. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom ku kultúrnemu a sociálnemu fenoménu, ktorému tento film stavia ďalší pomník je Paris Hilton geniálnym castingovým ťahom. A je pritom úplne jedno, či má herecký talent alebo nie, rovnako to mohol byť David Beckham. Na remaku House of Wax je najpozoruhodnejšie to, že o žiadny remake nejde. Je to voľná parafráza na "voskovú" tému a so svojimi predchodcami z rokov 1953 a 1933 nemá (takmer) vôbec nič spoločné. Doteraz som netušil, že robiť remake alebo "remake" je vecou prestíže. Myslel som, že je to skôr tristná záležitosť, keďže logicky ide o menej tvorivú aktivitu. Radšej by som nakrútil "nezávislý" film a nazval ho "What Ever Happened to Paris?" (kto videl, vie prečo). A rozhodne by som nezačal dlhým a nudným entrée. A ak mám byť celkom úprimný, nenakrútil by som banálnu hororovú historku, ale hlavných hrdinov obsadil do porna (lepšie by sa predávalo). Z nového House of Wax si zapamätám pár vecí, ktoré za to stoja (art-deco architektúru Ambrose, "voskovú" omšu, dom kompletne z vosku, čo má takisto skvostné metaforické a surrealistické parametre, parádne zaranžovanú smrť Paris Hiltonovej, geniálnu scénu s rozrezaním voskových siamských dvojčiat, ktorú evidentne vymyslel niekto iný než ten, kto je napísaný pod scenárom a predovšetkým naozaj ťažko pozerateľnú scénu, pri ktorej sa človeku zakonzervovanému vo vosku odlupuje s vrstvou vosku i ešte živé mäso, prekristapána) a pár vecí, ktoré za to nestoja (napr. múzeum je tak nenápadité, ordinérne a nudné, až sa človek pýta, či ten film bol nakrútený naozaj len pre peniaze - nikto nepociťoval potrebu vybúriť sa na dizajne, pričom príležitosť tohto typu sa v Hollywoode naskytne raz za niekoľko desaťročí) si radšej nezapamätám. Hlúpy film s (extrémne) silným emocionálnym potenciálom. PS: Paris Hiltonová že nevie hrať? Skúste si v jej úbohej roličke predstaviť Nicole Kidmanovú - oscarový výkon to teda nebude ani pri maximálnom vypätí talentu. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (48)

  • Ze statického hlediska není možné postavit celý dům jen z vosku - musel by mít pevné základy. (ČSFD)
  • V domě voskových figurín je možné všimnout si jedné s roztaveným obličejem, jelikož její tvář byla vystavena slunci. Slunci však byl vystaven celý voskový dům - který žádné stopy poškození nenese. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama