Reklama

Reklama

Hory mají oči

(festivalový název)
  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tuctová americká rodina s novorodeniatkom a dvoma psami si to hasí skrz vyprahnutú púšť do Kalifornie. Naskytnú sa problémy, minivan musí zaparkovať a naši hrdinovia sa ocitajú mimo civilizáciu, v zapadnutej plošine, pripomínajúcej mesačnú krajinu. Ide o priestor pre vzdušné cvičenia vojenských stíhačiek. A hlavne... brúsi si na nich zuby rodina domorodých kanibalov, žijúca v poblízkej jaskyni. Nízkorozpočtový horor, natočený za 230 tisíc amerických dolárov sa stal prekvapivým hitom. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

gumli 

všechny recenze uživatele

Typický americký buranský horror.Film je zameraný na reálny tip hrôzy,nič nadprirodzené v ňom niet.Niekoľko morbídnych scén,rodinka kanibalov,púšť. Možno dnes tento film pripadá trocha zastaralé,ale v tej dobe to musela byť dosť pecka.Sám Craven povedal,že bol čiastočné inšpirovaný z legendy zo Škótska o kanibalovi Sawneyovi Beanovi a jeho klane,ktorý vyčíňal v 15.alebo 16.storočí v Škótsku skoro 25 rokov.Dosť brutálny film.Film mal rozpočet 230 000 dolárov.Celkovo je tento film taký slušný priemer. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem to sledoval jen tak zběžně. Vůbec mě to totiž nebavilo. Herecké výkony mizerné (zprvu jsem se při pohledu na rodinku nemohl zbavit dojmu, že sleduji Gilliganův ostrov), zrůdy směšné (občas jsem si kladl otázku, zda se nejedná o nějakou parodii) a atmosféra se tu objeví jen výjimečně. Jestliže je Hooperův originální Texaský masakr první ligou tohoto žánru, pak Cravenův film patří někam do okresního přeboru...ženského okresního přeboru. A přitom ten příběh měl takový potenciál ... ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já tomuhle originálu hraničních 70% dám. Burani jsou burani s vlastním xichtem, herci nemají žádný dementní masky, napětí se filmu taky najde, potěšila mě psí odplata, taky jsem uvítal absenci otřesné hudby, jak bývá u starších kousků zvykem. Rodinka se nechová jako banda vylízanců, o exploitační momenty taky lze zakopnout, tak proč ne....3,5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdyby Craven udělal lépe jedinou věc a nastavil komunikativnost filmu výhradně na úroveň obětí, mohlo jít o jeden z nejlepších hororů sedmdesátých let. Takhle zůstává zážitek z beznadějného prostředí a různorodých mordů, avšak degradovaný častým znázorňováním směšné kanibalské rodinky a jejích dementních dialogů. Naštěstí alespoň remake Alexandra Aji takřka všechny zdejší slabiny úspěšně odstranil... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nuda o tom jak se jedna rodina zasekne někde v poušti, a přepadne ji skupinka vraždícíh polodivokých lidí žeroucích psy. Wes Craven to natáčí nenápaditě (i když když nad tím tak přemýšlím, komu se líbil třeba současný Cabin fever, mohl by mu podobný styl sednout). Asi nejlepší je na filmu naprosto absurdní jednání postav, které běhají ze tmy a do tmy jako by se nechumelilo, bez ohledu na to, co na ně v černotě čeká – to sem tam vyvolává menší záchvaty smíchu. Hills have eyes je laciný horor (tedy thriller), který možná bavil kdysi v nějakém americkém autokině, dnes už to má ale spočítané. PS: jedna hvězdička za Michaela Berrymana! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (27)

  • Roli malé Katy hrály ve skutečnosti dvě různé děti. (Chatterer)
  • Robert Houston byl původně až druhá volba pro roli Bobbyho Cartera. (Chatterer)
  • Při castingu na roli Ruby pořádal Wes Craven mezi ucházejícími se herečkami běžecký závod. Janus Blythe závod vyhrála. (Chatterer)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama