Reklama

Reklama

Vždyť já jsem roztleskávačka

(festivalový název)
  • USA But I'm a Cheerleader (více)
Trailer

Obsahy(1)

Megan je Američanka každým coulem. Vede místní skupinu roztleskávaček, chodí s kapitánem fotbalového týmu... Ale zrovna dvakrát ráda se s ním nelíbá. Je si velmi blízká s ostatními roztleskávačkami a ve své skříňce má nalepené pouze plakáty dívek. Podle rodičů a přátel nemůže být Megan nic jiného než lesbička, a proto ji pošlou do nápravného tábora, kde dvojice odhodlaných vedoucích převychovává své svěřence na ryzí heterosexuály. Podaří se Magan obrátit na heterosexualitu, nebo podlehne svému citu ke krásné Graham? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kabelkou růžovou, synáček točí, rodiče zavyjou: Táhni nám z očí!" Špatná zpráva pro Mary J. Brown, zakladatelku True directions. Není francouzák jako francouzák aneb i pod tou nejrůžovější sukýnkou se mohou skrývat temná duhová tajemství. V převýchovném Ráji něco šustí v křoví, ale had to není. Je to Adam s Adamem, v druhém křoví šustí Eva s Evou. A kde je ten had? Využil situace, vilně se obtáčí kolem prastromu a sám mlsně okusuje božsky šťavnaté jablko pokušení, napůl modré, napůl růžové. Teplý syn ředitelky se lascivně vlní s křovinořezem, Graham a Megan se učí přebalovat panenky a afektovaní hošani drsně plivou na zem, prohrabávají si koule a máchají chlapáckou (protože modrou) sekerou. V klání dřevorubci vs. maminky jim uděluji čtyři body. A jen pro sichr připomínám, že "Straight is great!" ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

♡✿ ”𝐼’𝓂 𝒶 𝒽𝑜𝓂𝑜𝓈𝑒𝓍𝓊𝒶𝓁!” ୨୧˖⁺ krásná, vtipná, feel-good, estetická komedie, která mě dohnala k slzám… — megan je nevinná blonďatá roztleskávačka. má kluka, ale tak trošku se jí začínají líbit holky. ona to bere jako normální věc, nicméně její rodiče a přátelé ne. pošlou jí tedy do nápravného tábora, kde se má “napravit”. vedou ho přísná vychovatelka mary a “ex-gay” mike (RUPAUL, BABY!). megan se může snažit sebevíc, avšak heterosexuála ze sebe udělat nemůže. a navíc se zamiluje - do holky. || ❝𝐂𝐡𝐞𝐞𝐫𝐬 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐠𝐢𝐫𝐥𝐬 𝐝𝐨 𝐬𝐭𝐮𝐩𝐢𝐝 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐰𝐡𝐞𝐞𝐥𝐬. 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐬𝐦𝐬 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐩𝐞𝐨𝐩𝐥𝐞 𝐟𝐞𝐞𝐥 𝐠𝐨𝐨𝐝.❞ 🎀💌🌷✦༺ ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rodina zděšená, přátelé rozčarovaní a proč? Sedmnáctiletá Megan je vegetariánka a mezi její idoly patří holky. To může znamenat jediné: ačkoliv roztleskávačka školního fotbalového týmu, Megan je lesbička. Ale pomoc je nablízku. Nápravné centrum vedené zastánkyní tradičních hodnot a pět jednoduchých kroků k heterosexualitě. Film z počátku zdánlivě flirtuje s žánrem společenské satiry, poté se ale mění ve výbušnou, místy romantickou komedii. Formou úsměvného příběhu o centru, kde se snaží mládeže na scestí zbavovat homosexuality podobně jako drogové závislosti, se autoři filmu vyrovnávají s předsudky a zavedenými sociálními úlohami obou pohlaví. Výsledné poselství je jednoznačné: být upřímný k sobě a ostatním. Tento film je skvělá oddechovka pojatá s velkou nadsázkou, což je fajn. Nečekejte žádný zázrak, o uvěřitelnosti ani nemluvě. Další hollywoodská slaďárna útočí na naše smysly. Navíc jako plus Natasha Lyonne v hlavní roli. - "1, 2, 3, 4, you're the one that I adore. 5, 6, 7, 8, don't run from me cause this is fate." ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli ta depresivnost byla vzhledem ke komediálnímu setupu záměrná, ale vzhledem k tomu, co vše jsem o reálných programech pro "nápravu" homosexuálů slyšela, nepřišlo mi to bohumžel příliš ke smíchu ani odlehčené. Nicméně jako film dobré a věřím, že to pro leckoho může být srdcovka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě dejme tomu. Nejednalo se sice o nic, u čeho by se člověk válel smíchy, ale předělávání archetypálních buzen v opravdové chlapy dokázalo místy pobavit. Druhá část trochu ustoupila od růžovo-modré přepálenosti a nesla se spíš v intencích klasického "Jsme jací jsme a vy nemáte právo nás měnit" a tohle už šlo úplně mimo mě. Film mě neoslovil ani herecky, takže 35% je maximum. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Tetování Graham je čínský znak pro „hvězdu“. (HellFire)
  • Ve scéně v baru si Megan (Natasha Lyonne) sundá svetr. Při odchodu se na ní však z ničeho nic svetr opět objevuje. (ICTS)
  • Ve scéně, kdy se Dolph (Dante Basco) a Megan (Natasha Lyonne) se dostanou do auta a jdou unést Claytona (Kip Pardue) a Graham (Clea DuVall) ze studia, je zadní okno vozu bez lakování. Když však Graham leze do zadní části vozu, je zadní okno vozu nalakovaně červenobíle. (ICTS)

Reklama

Reklama