Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Struutzovcov sa vráti z dovolenky na Západe. Lenže po páde berlínskeho múru ich dom zbúrali: na jeho mieste majú postaviť golfové ihrisko. Udo zdedí takmer skrachovanú fabriku na výrobu záhradných trpaslíkov, ale skorumpovaný starosta začne prenasledovať jeho ženu. Struutzovci hľadajú spásu u charizmatického, ale pochybného Charlieho, ktorý si svoju životnú filozofiu založil na "múdrostiach" starých amerických rockových pesničiek so štipkou zen-budhizmu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

dobytek 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl žádná sláva, ale tohle je už naprostá slátanina o tom, jak trouba ke štěstí přišel. Trochu mi to připomíná některý trapný pokusy o český komedie ze začátku 90. let. Tohle by se docela dalo přirovnat k filmu Ještě větší blbec, než jsme doufali. Před časem jsem to objevil na jedný videokazetě, takže jsem se na to pro zajímavost po letech podíval a okamžitě jsem to přemazal. Druhý díl začíná tim, že se rodina Struutzova vrátí z dovolený v Itálii zpátky do Německa, ale na místě jejich domu jsou už jenom trosky a začíná se zde zrovna stavět golfový hřiště. Otec Udo se dozví, že úplně náhodou zrovna zdědil továrnu na sádrový trpajzlíky. Celá rodina tedy odjede na ono místo a tam zase úplně náhodou dcera Jacqueline potká svou kámošku, ke který jde bydlet. Dále je to už nesourodá směsice různejch rádoby vtipnejch epizodek, který na sebe ani moc nenavazujou. On je navíc problém v tom, že kdo neviděl první díl, tak nejspíš ani některý věci tady tak úplně nepochopí. Ve filmu se dále objeví nějakej pošuk, co se marně snaží zbohatnout na tom, že prodává kondomy s banánovou příchutí (hrozná legrace), podíváme se i do USA, kam se Udo vydá hledat někoho, kdo by mu půjčil peníze. Film se zřejmě snaží narážet i na rasismus (banda nácků hodí Trabanta z mostu a hodný černoch se pak nabídne, že ho zase opraví). V celym filmu je snad jediná vtipná hláška a to, když si Udo kupuje oblek za 999,- DM a ptá se, jestli je vyrobený z azbestu. Hvězdičku dávám za to, že ve filmu pořád hraje písnička Das Boot od U96. Občas taky vstávám ve 2 odpoledne a poslouchám u toho U96 :-) Jinak u nás tenhle film běžel pod názvem Tenkrát na východě (neplést s filmem s Jackie Chanem). ()

bozskydave 

všechny recenze uživatele

Burani se vracejí z Italie, otec rodiny zdědí továrnu. Zápletka žádná, děj ubohý.... jako kulisa k žehlení dobrá ale jinak odpad ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná někde tam, kde končí jednička. Kabrio Kanárek ( Trabi ) už má i přední sklo, které stratil při nehodě na konci prvního snímku. Změnila se u hudba věrná podtitulu "To byl divoký východ" uslyšíme spíše westernovou než rockovou. Hudbu ale stále dělá Ekki Stein. Oproti jedničce ja tento film smutnější a nudnější. CITÁT : Osmnáct let si byl mým kamarádem....říká Udo svému trabimu. Jacqueline ( Claudia Schmutzler ) má svou chvilku okolo 63 minuty v níž dokazuje že má nádherné tělo. A abych napsal pravdu je to asi nejlepší scéna z filmu. Můžeme zde vidět nádhernou přírodu a pěkné záběry New Yorku. Jinak je do vcelku nuda a asi na tento film brzy zapomenu. Leč legenda zvaná TRABANT je nesmrtelná. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Po skvělém prvním díle přichází tenhle blitec. Žádný děj, vtip, i ten Šorš tam skoro vůbec není. Je to blbost. ()

Sharkel 

všechny recenze uživatele

Shlédnul jsem první díl aniž bych věděl že existuje pokračování.Po shlédnutí jsem zahořel zvědavostí co na tento film říkají uživatelé na ČSFD.Po zadání názvu filmu,jsem se ale dozvěděl o tomto volném pokračování.I přes komentáře kvůli kterým jsem si musel položit otázku proč tento film nemá černé hodnocení jsem si tento film zakoupil.Shlédnul ho a došel k závěru že to není tak zlé.Ano není to tak dobré jako jednička už jen proto že název filmu je zde téměř zavádějící protože o Trabantu Šoršovi příběh vypráví jen sporadicky.Závěrem bych řekl že to není tak zlé proto neváhejte shlédnout. Prakticky nemusíte ani vidět jedničku protože co se týče příběhu pochopíte téměř vše. Verdikt:Za pěkný první díl 5* o trochu slabší druhý díl 4* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od dubna do června 1992 v Bavaria Film Studios a ve městech Bitterfeld, Drážďany, Mnichov a New York. (Terva)
  • Auto, které se ve filmu objevuje, je Trabant 601. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v německém Bavorsku a Mnichově a v italských městech Brescia a Řím. (Terva)

Reklama

Reklama