Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hneď po ich príchode na vidiecke šľachtické sídlo im dajú lokálni šlachticki pocítiť, kto bude pánom domu. Angelique a jej sestra Louise si však nemôžu veľmi vyberať. Služba je služba a navyše, človek nikdy nevie, ako sa veci môžu obrátiť z hodiny na hodinu. Šlachtický stav ešte nemusí znamenať vyberané spôsoby. Paríž je nepokojný a po odhalení plánu na vraždu Ľudovíta XV. Sa jej hlavný organizátor rozhodne ukryť na zámku, kde pred časom nastúpili do služby aj Angelique a Louise. Lenže netrvá dlho a pri jednom pikniku plnom dekadencie je Louise šlachticmi znásilnená. Pre Angélique končí sen o lepšej budúcnosti. Plná smútku a hnevu končí službu a odchádza na vlastnú päsť do Paríža. Tu stretne výborne vyzerajúceho vojvodu Jeana Baptiste de Savigny. Osud chcel, aby boli spolu a pomohli jeden druhému. Krásna a múdra Angelique má od tejto chvíle otvorené takmer všetky dvere. Je tu však niekto, kto by ich rád videl zabuchnuté (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Z doby krále Ludvíka XV. o osudu krásné Angelique plné lásky, intrik a nebezpečí - hezky to zní, ale věřte udržet se na to dívat, to je horor. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Štěstím tohohle filmu je fakt, že s historií má tak málo společného, že alespoň z tohoto pohledu se na tom nedalo nic zprasit. Námět slibný, ale utopený v nudných dialozích. Což je škoda dvojnásob, protože barokní francouzská mluva dokázala i z nudných replik vykřesat líbivé perličky. Všechny upoutávky halasně upozorňovaly na přítomnost krásky Bettiny Zimmermann. Mně osobně až tak krásná nepřišla, ale ve srovnání s těmi ostatními Němci, kteří se zoufale tvářili jako francouzské krásky a krasavci, vyčnívala, to je fakt. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, druhý vidět nehodlám: Roztomile neumětelský pokus o německou Angeliku. Některé scény dokážou nezáměrně rozesmát - například neustálé pohazování bujnou kšticí hlavní hrdinka asi odkoukala z reklamy na šampony. /1. 8. 11./ ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Jéžižmarjá, to bylo strašnýýýý! Jedna hvězda za výpravu a kostýmy, které mě zaujaly, takže jsem se vydržela dívat déle než mi bylo milo, včetně idiotského konce. První díl jsem naštěstí neviděla. Doufám, že píšu ke správnému filmu! K tomu, co tam madam de Pompadour vypadala jako kobyla a hlavní "hrdinka" měla moderní hranatý plastikou uměle poskládaný obličej. Víc si nepamatuju. Woody Allena na ně, ten by jim dal! ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama