Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátko potom, čo je v londýnskom divadle uvedená hra o Jackovi Rozparovačovi, sa na londýnskych uliciach objaví vrah, ktorý vraždy z divadelnej hry presne kopíruje. S jediným rozdielom: mŕtvoly sú skutočné. Scottland Yard nedokáže vraha nájsť, postupne však vysvitne, že do celej záležitosti je zapletený predstaviteľ Jacka Rozparovača v divadelnej hre. Tým je herec Sand, ktorý sa akosi pričasto poneviera na miestach činu. Je to náhoda, či zámer? (petrik11)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Syn známeho spisovateľa Edgara Wallaceho Bryan šiel v otcových šľapajách a taktiež písal detektívne romány ( toto je jeho 6.sfilmovaný v poradí ). V tomto prípade ide o slušný napínavý snímok s vynikajúcou hudbou Martina Böttchera. Možno sa mali precíznejšie natočiť rozhodujúce scény. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Režisér celkem povedeného Mad executioner natočil tuhle blbost. Film natočený na motivy povídky syna Edgara Wallaceho. A je to prakticky to samé co polovina Wallecovek ale zatraceně dlouhý rozjezd film totálně zazdívá, každých 10 minut člověk čeká než se něco stane, pak se stane nějaká blbost a čeká se zase. Jack Rozparovač si moc nezavraždí a zápletka vraha mi přijde jako strašný klišé(zase ta láska). Na jedno zkouknutí dobré, ale v té záplavě Wallacovek na to hodně rychle zapomenu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Novodobý Jack Riper sestupuje z divadelních prken do ulic Londýna a rozřezává jednu prostitutku za druhou. Představitel divadelního zabijáka se záhy dostává do podezření a smyčka se okolo něj stahuje. Půvabná Marianne Kochová stojí na straně svého přítele, seč jí síly stačí, ale je proti ní i vlastní strýc, který navíc tajně chodí na noční procházky zrovna v době, kdy se dějí vraždy... Spíše slabší wallaceovka, ale mám pro ně slabost, a tak hodnotím trochu výše. Nejlepší jsou noční scény, kdy mlhou prchají vyděšené dívky a stíny rukou zabijáka po nich chňapají - kdo by si nevzpomněl na Nosferata. 3,5* ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka s hororovou atmosférou (Londýn plný pomalu se plížící mlhy, vrah celý v černém s břitvou v ruce) podle románu Bryana Edgara Wallace, syna mnohem slavnějšího Edgara Wallace, jehož knihy v šedesátých letech němci sekali na filmové plátno jednu za druhou jako Baťa cvičky... Jak jsem psal, atmosféra je dobrá, černobílá filmu vysloveně sluší, proti hercům ani hudbě, také člověk nemůže říct ani slovo, odvedli co se od nich čekalo, ale na druhou stranu nepředvedli nic nezapomenutelného... Je škoda několika málo vtipných či odlehčených scén, protože ty byly ve filmu vysloveně rušivé a pro trochu zkušenějšího diváka slabé zápletky, protože vrah i jeho motiv je lehce odhadnutelný prakticky od začátku filmu... Za mě průměr, neurazí, nenadchne... ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

V poradí 6. wallaceovka, no tentokrát aspoň mňa príliš neoslovila. Bolo to nielen jalové, dokonca i pokus o vtip a nadsádzku boli slabučké. Celkovo by som ju zaradil k slabšiemu priemeru. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama