Reklama

Reklama

Druhá míza

  • Velká Británie Crush (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kate, Janine a Molly, pohledné čtyřicátnice, jsou nerozlučné kamarádky. V malém středoanglickém městě, kde žijí, mají významná postavení, ale když se každé pondělí sejdou, baví se při cigaretách a sladkostech raději o mužích než o své práci. Nejzkušenější je Molly, která má za sebou tři dramatické rozvody, a Janine ze studentské lásky zůstal nezvládnutelný syn, jenž se právě potýká s pubertou. Není divu, že muži v jejich očích nedopadají právě nejlépe, a dosud svobodná Kate jim ochotně přizvukuje. Až do okamžiku, kdy na pohřbu kolegyně přeskočí jiskra mezi ní a mladým Jedem, jejím někdejším žákem. Z chvilkové vášně se rodí hlubší vztah a kamarádky zneklidní, že jejich "spolku" hrozí rozpadnutí. Navíc jsou šokovány patnáctiletým věkovým rozdílem mezi milenci, a tak Molly vymyslí plán, jak "nešťastnou" Kate zachránit. Její počínání má fatální následky...

Film v komediální nadsázce promlouvá o tom, že ani nejlepší přátelé se sobě navzájem nemohou nadměrně plést do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

První půlka byla skvělá, druhá už nic moc a hlavně zatčení v kostele kamarádkou policajtkou bylo dost stupidní... Andie dokazuje , že je stále nejen krásná, ale i výborná herečka a drží tento snímek dost nad vodou, i když scénář je občas dost zmatený. Mám z tohoto filmu dost smíšené pocity ... Rozporuplný snímek, který nejde žánrově zařadit! ()

Tery16 

všechny recenze uživatele

Vím, že tenhle film není nijak filmařsky úžasný, ale mně se v něm přece něco zalíbilo. Kdybych měla být objektivní, tak asi jednu nebo možná i dvě hvězdičky uberu, ale jestli mám říct svůj názor, tak mi to přišlo romantický a trošku zábavný i smutný. Možná to bylo taky trochu tím, že když jsem se na to dívala, měla jsem malinko krizi, takže až se na to podívám znovu, prozradím, jestli se něco změnilo. Zatím je to pro mě však krásný romantický film. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to dramatické, je to smutné, vtipné a kombinuje to všetky tie prvky s krásou. Ide predovšetkým o to, aby sa Kate (Andie MacDowell) snažila nájsť lásku. MacDowell v tomto filme vyniká. Má dve najlepšie priateľky, ktoré stvárňujú Imelda Staunton a Anna Chancellor, ale pre mňa boli len otravné a neustále sa správali nevhodné. 6/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Věc se má tak: Druhá míza je poměrně neotřelá story na "zapovězené" téma a chvílemi je hodně dobře napsaná. Ale přesto to nějak nefunguje. Problém č.1: Andie MacDowellové za žádných okolností neuvěřím, že je přísná ředitelka školy. I když snaživě krčí čelo a zapojuje obě své oboční vrásky, pořád vypadá jako hladové štěňátko. Problém č.2: Žánrová nevyrovnanost. Romantická komedie? Satira? Melodrama? Feministická ptákovina? Opravdu nevím, každou chvíli se to mění. A problém č.3: Neznám nic odpudivějšího, než jsou vulgární ženy. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zase ten typ filmu, kde keď už tvorcovia nevedia ako ďalej, tak vymyslia nelogický, kvázi šokujúci zvrat, aby dojali ženské obecenstvo a vyvolali v ńom dojem, že film aj o niečom je. Fidel som ho už dosť dávno, možno by som dnes reagoval ináč, ale skôr asi nie. Najväčším problémom je však takmer dvojhodinová dĺžka filmu, tá je pre muža, ktorý sa jeho pozeranie podujme, úplne vražedná. Vlastne veľmi dlhá reklama na krémy na vrásky, ktoré používa Andie McDowell. Mne stačila tá pár sekundová, čo bežala v tv. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama