Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a prirodzená anglická vzťahová komédia, nápadovo skvelo rozdelená nielen čo sa týka príbehu, ale aj jednotlivých vtipných, či smutných, či romantických línií. Po úvodnej polhodinke som však očakával trošinku viac výbuchov smiechu i dojímavej romantiky na konci. Stále navyše ostávam pri tých, ktorým sa Hugh Grant svojimi rolami vôbec neznechutil. 80%. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

4 svadby a pohreb sú filmom, ktorý buď zoberiete alebo nie. Keď som bol v Británii, ľudia to vnímali tak, že buď tvrdili, že je to totálne "shit" o ničom alebo si ho fakt užívali. Ja som jednoznačným zástancom. Základom je skvelý scenár založený na briskných dialógoch a situáciách, Hugh Grant v britsky odzbrojujúcej role týpka, ktorého by ste nafackovali, ale nafackovali s úsmevom, skvelý supporting cast podporuje komplexný dojem z filmu, ktorý mňa osobne pobavil, rozosmútil i presvedčil o tom, že každý si z veľkej miery stojíme za svojím šťastím. Love actually je OK, ale pre mňa len slabý odvar tohto Curtisovho scenára. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje náznaky spoilerů! Skvělá komedie, která patří mezi ty, o nichž můžu říct, že jsou ze života. Osobně bych film přejmenoval na Tři svatby, jeden pohřeb a jedna polo svatba. Jinak s obsazením nemám nejmenší problémy. Hugh Grant byl bezvadný a do toho mu přihrávají John Hannah (kterého jsem znal zatím jen ze série o "Mumii") a Kristin Scott Thomas alias Fiona. Jako třešničku na už tak skvělém dortu tu máme koktajícího faráře v podání Rowana Atkinsona (Ve jménu Otce, Syna a Ducha Statného... e Svatého) a krásnou Andie MacDowell. Co víc si lze přát? ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Ať se romance zaplétá jak chce, vždycky musí skončit stejně. Člověk se u této komedie asi neubrání srovnání s Notting Hill. V tomto je více outsiderů a dobrých hlášek. Rubem takové přednosti je fakt, že vedlejších postav je trošku přespočet, takže se s jejich charaktery tolik nesblížíme, je to trošku povrchní. Z toho důvodu dávám Notting Hill přednost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem snímek viděl a to hlavně kvůli účasti v té době naprosto neotřesitelného Mr. Beana, zklamalo mě jak málo dostal prostoru a jak je film zoufale nudný. Po x letech nicméně dostal šanci na reparát a mé nové poznatky jsou. Humoru se zde vyskytuje přeci jen o něco více, Andie MacDowell je ve své podstatě velmi nerozhodné a nezodpovědné děvče, které vůbec netuší co vlastně chce, přesto jí to samozřejmě jako vždy velmi sluší. Hugh Grant hrál počínaje tímto snímkem dlouhé roky vlastně stále stejnou roli. Z Curtisovek bych řekl, že je rozhodně mnohem lepší Notting Hill, kterého si tím pádem považuji zase o kus víc. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama