Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka, cekal jsem dalsi nicim vyjimecnou romanickou komedii a fakt jsem byl mile prekvapenej. Samozrejme tu jde o tu romantiku hlavne, precejen se dej odehrava z 90% na svatbach + jednom pohrbu, jenze tady je humor trochu jinej, misty horkej a misty hodne cernej, navic postavy hlaskujou jak o zivot, takze jsem se prakticky smal celou dobu. Navic tu ma Hugh docela netradicni roli, respektive jeho chovani, tady je spis za takovyho nesmelyho nicim vyjimecnyho typka s brejlema, ale s roli si poradil fakt paradne. Pak tu je tradicne kouzelna Andie, ale nutno rict, ze misty se tvarila, jak kdyby nevedela, co se deje. No a pak tu mame cameo Rowana Atkinsona, jehoz prvni oddavani je naprosto genialni ukazka nervozity. Celkove, i kdyz film ke konci misty ztraci dech a obcas se tu najde i naky to hluchy misto, jsem se fakt dobre bavil, takze slabsich 5*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není nic horšího na svatbě než kněz s erekcí...........Klasická anglická romantická komedie z prostředí Londýna. Nominace na Oscary : za nejlepší film a scénář. Scénář : Richard Curtis. Kamera : Michael Coulter. Hudba : Richard Rodney Bennett - Ocenění - 1995 - BAFTA Awards - nominace a 1995 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu také zazní - http://www.youtube.com/watch?v=TQQ6SfPZggw CITÁT - Nesnášim lidi, co choděj pozdě. Nesnášim.......... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Charles, zatvrzelý starý mládenec s pověstí sukničkáře, se na jedné z četných svateb na které s oblibou chodí, seznámí s mladou Američankou Carií. Dívka jej okouzlí na první pohled a zdá se, že ani on jí není lhostejný. Bylo by to tak prosté, kdyby spolu začali chodit a jedna z příštích svateb byla ta jejich.Jenže život nebývá přímočarý. Do dneška jsem nepochopil v čem je tahle komedie tak dobrá podle zdejších hodnocení. Vydařených gagů je v ní pomálu, dost nudí a Hugh Grant celou dobu citelně přehrává a nějak nepasuje ke schopně hrající Andie MacDowell. Dobrá skladba od Wet Wet Wet -Love is around je sice záchranou a do jisté míry film proslavila, ale to je asi tak všechno. Dvakrát už to vidět nemusím. Mé hodnocení: 40% ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Velmi silný 4*. Mám slabost pro anglické komedie, protože nejsou tak prvoplánově vtipné jako jejich americké protějšky. Hugh Grant opět potvrdil své kvality. Velmi se mi také líbila K.S. Thomas a Simon Callow. Jediný co mě trochu vadilo byla přítomnost Andie MacDowell v roli Carrie, které mně tam prostě neseděla. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vtipná, pohotová, osvěžující hříčka, která je v obraze - tudíž ji nic nevyvede z rovnováhy, když ukazuje lidské hemžení v běhu času ... v několika epizodách zarámovaných čtyřmi svatbami - a jedním pohřbem. Přesto ji nedokážu přijmout zcela bez výhrad - kromě pozitivních emocí ve mně vzbuzuje i lehounkou, blíže neidentifikovatelnou, víceméně podprahovou nechuť. Snad se tady britsky suchý gentlemanský humor příliš často potkává s maličko obhroublou variantou amerických legrácek, snad je při blížším ohledání patrná určitá snobská povrchost ... související jak s vývojem zápletky, tak i s jednotlivými aktéry. Buď jak buď, hlavní ani vedlejší hrdinové mi k srdci nepřirostli ... a jejich osudy jsou mi v podstatě lhostejné ... 3,5* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama