Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

joehot 

všechny recenze uživatele

Kaju se, jsem ostuda, Čtyři svatby a jeden pohřeb jsem viděl až dnes. Mike Newell zrežíroval typicky britskou romantickou komedii - černou jako ten nejlepší čaj, s neurotickým hlavním hrdinou (Hugh hrál takřka totožnou roli v Notting Hillu) a po čertech povedenými situacemi. Závěrečnou mokrou scénu znal i takový ignorant, jako jsem já. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sú prípady, keď sa miešanie žánrov alebo rôznych druhov humoru a romantiky nezdarí. V prípade Štyroch svadieb a jedného pohrebu je spojenie svadobnej romantiky s hryzavou iróniou a cynickými poznámkami "klubu nezaviazaných" veľmi osviežujúce a dovoľuje aj zarytému realistovi a cynikovi ako som ja, brať ostatné extrémne romantické reči s rezervou. Spočítané, podčiarknuté je to príjemne pozerateľná a pravá romantická komédia na anglický štýl, zaľudnená pestrou zmesou komických postavičiek. Avšak u mňa nikdy nedosiahne na piedestál romantických komédií, kde sa drží Love Actually. 3,5* ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Snad nejpřeceněnější film vůbec. Postavy jsou jak odněkud z Mimózova, teda minimálně se jejich charaktery nehodí k tomu, jak nakonec dopadnou, protože se nedá říct, že by např. Grant byl muž činu. Nikdo mi není nijak zvlášť sympatický a jejich rádoby životní problémy mě nechávají naprosto chladným. Děj je vyloženě nudný a ani britského humoru se mi moc nedostalo. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Romantik Richard Curtis (natočil Lásku nebeskú a napísal tie najlepšie romantické komédie, na ktoré si v tejto chvíli dokážem spomenúť) a Mike Newell (ktorého nenávidím za štvrtého Pottera) si spolu sadli za jeden stôl a výsledkom ich práce je jedna z najlepších britských komédii všetkých čias. Z veľkej väčšiny to záleží na dokonalom scenári, častokrát skutočne vtipnom, ale vo svojej podstate ohromne dojímavom a hlbokom, ako to už u Curtisa býva zvykom. A významnú úlohu na neodolateľnosti Štyroch svadieb a jedného pohrebu majú samozrejme herci. Partička rôznorodých charakterov dáva celému filmu sviežosť, vtip a dušu (počínajúc Grantom, cez Hannaha a MacDowellovú, až po Atkinsona). Verdikt: Newellovi čiastočne odpúšťam, je jasné, že dokáže natočiť aj vynikajúce filmy. Táto milovania hodná romantická perlička je toho dôkazom. (85%) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný vzťahový film, dokazujúci, že mrkajúci Grant môže byť znesiteľný a že existujú aj dobré romantické scenáre. Stretnutia partie ľudí pôsobia realisticky, a práve z nich čerpajú novšie filmy "zo života" ako ZBUCHNUTÁ či KOMICI. Nie úplne chápem potrebu postáv vyrozprávať sa zo svojich trápení, ale rovnako nechápem SAMOTÁRA V SEATTLI a tiež som mu dal plnú pálku... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Až do roku 1999 se jednalo o nejvýdělečnější britský film s celkovými tržbami 260 mil. dolarů. (cariada)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama