Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pátrání po smyslu života v dobrodružném snímku pojatý poněkud netradičně. Snové vyobrazení dává příběhu zcela jiný náboj. A tak zde přirozeně nelze hledat žádné napětí. Divák lačnící po skutečném zavedeném dobrodružství si řekne něco o typickém ženském filmu. Ale když zahodí veškerou svoji zášť a pozorně bude příběh vnímat, rozpozná onu duševní pohodu a klid. Mystika je to, co drží vše pohromadě. Kouzelný příběh však působí velmi chudě. Jakoby s onoho románu byli použity jen určité dějové nitky. A je to škoda. Mělo to určitě navíc. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Z filmu prúdi pozitívna energia, napriek tomu mám z neho zmiešané pocity, pretože hnutie New Age, v ktorom duchu sa nesie celý, je pre mňa rozporuplné. Hnutie New Age, také, aké je vo filme vykreslené, je pekné, zaujímavé, prírodné, no prehnane optimistické, prehumanizované, ide to na city občas. Na druhej strane sa mi páčilo vykreslenie vzťahu človeka k prírode a hypotéza Gaia, aj keď táto hypotéza sa tu odlišuje od tej ako ju chápu ekológovia, pretože Celestínske proroctvo do nej zahŕňa aj preľudnené veľkomestá a Zem ničiaci priemysel, čo dokonca označuje za posledný stupeň evolúcie – no to je zároveň aj pointou filmu, pretože dáva otázku: „Čo bude ďalej?“ ()

Reklama

sonnak

všechny recenze uživatele

Těžko říci, co Redfield od zfilmování svého bestelleru takovýmhle způsobem očekával. Pro předlohy neznalé to bude zřejmě jen legrační, nesourodé a nemálo zmatené béčko bez náznaku vyšší myšlenky, pro čtenáře CP naopak příliš jednoduché a neobsáhlé , výsledkem je zkrátka film bez cílové skupiny. Ono taky vecpat celý děj CP do 100 minut není žádná sranda, ale tohle nestojí za to ani jako pokus. Chybí téměř všechno, co dělá knihu výtečnou, zbylo zde místo pouze pro děj-posunující události a to je evidentně příliš málo...... a celé to korunuje ohromně pitomý, smysl nedávající scénář. Dohromady s ne zrovna zručným režisérem to dopadnout dobře ani nemohlo. Vypadá to celé dost vyumělkovaně (žeby kvůli mé fantazii při četbě?), a taky příliš....ploše. Za pochvalu ale stojí nádherné scenérie a vůbec celé vizuální zpracování, chvílemi také krásný instrumentální hudební doprovod a ne zase tak odporní - jen lehce toporní herci. Tenhle film je bohužel velký omyl. Jsem příliš ovlivněn originálem, tudíž radši bez hodnocení. Pokud vás film donutí sehnat si knihu, což by nebylo od věci...splnil svůj účel na 5*. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

WTF... Možná to původně měl být takový příjemný duchovní film kombinující zenovou mystiku s raným křesťanstvím, ale co z toho vzniklo?! Děj nepřehledný až běda, nic nezachránil ani fakt, že spousta postav se chová tak, protože umí nahlížet do budoucnosti (berlička jak blázen). Tím úplně nejhorším není ani tak stupidní scénář, ale naprosto "do nebe volající" bláboly co vypouští z úst postavy. Tolik nesmyslných nicneříkajících unylých kliše, už jsem dlouho neslyšel. Hrůza, kterou snad ani zarytí kreacionisté nemůžou brát vážně. Jediné co se mi líbilo byly ty pěkné barvičky co hlavní postavy viděli, když se "sjížděli" na té své víře. 20% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Ta myšlenka a celově to, co se snaží ten film předat není špatné. Ale rozhodně na film se koukejte až potom, co si přečtete knihu "Celestýnské proroctví", protože jak to bývá, film bývá většinou jen oklešt+ný výcuc, pokud se snaží ztvárnit knihu. A tato kniha je spíše pocitová, než akční, takže točit podle ní film byla vážně chyba. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama