Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný fotoreportér Harrison Llyod se rozloučil s nebezpečným povoláním válečného zpravodaje, aby se konečně mohl věnovat svým dětem a manželce Sarah. Ambiciózní mladý kolega ovšem Harrisona přemluví, aby s ním naposledy vyrazil zachytit pravdivou tvář války, která přávě vypukla v Jugoslávii. Když dorazí zpráva o Harrisonově tragické smrti, neváhá Sarah ani minutu. Milující žena se vydává s několika Harrisonovými kolegy do pekla jugoslávské války pátrat po jeho osudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kurva! Nebýt těch úvodních čtyřiceti minut plných keců, asi bych si dával Harrisoonvy květy do TOPky, protože v mnohém překonaly i nepřekonatelné Válečníky. Jugoslávie v tom nejhorším obraze, jaký kdy někdo mohl natočit a který mě, netečné hovado, bolelo sledovat. Hlavní příběh tam vlastně vůbec není důležitý, jde o pozadí celého konfliktu. Jednoznačně jeden z pěti nejbrutálnějších filmů, které jsem kdy viděl. 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je dosť nepravdepodobné a neuveriteľné , že by sa nejaká novinárka vybrala hľadať ihlu v kope sena práve do oblasti kde zúria tuhé boje. Pristúpil som na to a i keď ma tento nedostatok sral počas celého filmu, musím uznať, že inak je to film veľmi podarený. Bojové scény sú výborne natočené a zaujímavá je hlavne celá cesta do nebezpečného Vukovaru. O napínavé scény nieje núdza a herecké obsadenie je veľmi zaujímavé, takže celkovo spokojnosť. 80%. ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

HARRISONOVE KVETY sú pomerne menej známym alebo lepšie povedané menej medializovaným filmom, od ktorého som očakával skôr rutinnú komornejšiu záležitosť, no vo výsledku ponúka veľkú vojnovú drámu a poctivý filmový zážitok. Na kvalite filmu sa okrem iného podpísalo aj herecké obsadenie, dá sa povedať, že každú dôležitejšiu postavu hrá kvalitný herec a mne osobne sa na filme páčilo aj to, že zobrazuje filmom nepresýtenú vojnu v Juhoslávií a vzdáva zaslúženú poctu odvážnym fotoreportérom. A už len kvôli niekoľkým silným scénam sa oplatí venovať HARRISONOVÝM KVETOM našu pozornosť. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, které už mohou vidět krev a mrtvoly. Pohádka o tom, kterak se milujcí Princezna vydává z krásného zlatého zámku v krásné úžasné zemi hledat a zachránit svého Prince, který se vypravil do dalekého zlého světa lovit draky a dostal se tam do fatálních potíží, prý je dokonce mrtvý. Cestou Hrdinná Princezna potkává novinářské hejkaly, hyeny a bludičky, které se snaží ji svést z cesty, ale ona se nedá, vytvoří si malou družinu rytířů a vydává se na cestu k dračímu doupěti. Cestou potkávají draky, kteří chrlí oheň, zabíjejí lidi, bourají domy a žerou malé děti, ale je nechávají na pokoji, protože mají na čele napsána magická písmena TV a v ruce bílej hadr (asi to je kousek ze spodničky bílé paní nebo něco podobně účinného:) Před doupětem si ovšem Zlo vybírá svou mzdu - jak už to v pohádkách býti musí - a jeden udatný oddaný rytíř zaplatí životem, nicméně brzy je nalezen Mrtvý Princ, který není mrtvý, ale jenom zakletý a jako mávnutím kouzelného proutku v ten okamžik přestanou dračí klany bojovat o Jeskyni, takže jupí, naši hrdinové mohou v pohodě odletět zpátky do civilizace. Aspon dedukuju, tohle v pohádce není, tam se všichni prostě najednou z Jeskyně objeví rovnou na Manhattanu (asi aby pohádka nebylo zbytečně dlouhá, už takhle se to dost táhne:)) Princezna si celý film vystačí se zatvrzelým nebo nešťastným výrazem, zato její rytíři si to dávají celkem plnokrevně, oběma velká poklona! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nudná, nic zajímavého se tam neděje a upřímně jsem do téhle chvíle uvažovala, že dám 3 hvězdy, ale po tom, co se Andie MacDowell stane součástí Jugoslávské války je to obrat o 360 stupňů. Je to zajímavé, napínavé, dojemné. A herci jsou opravdu přesvědčivý. První půlka je na nic, druhá půlka opravdu stojí za to! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Velká část filmu se natáčela také v Čechách, kde se simulovaly válečné scény a vesnice v Chorvatsku. Konkrétně probíhalo filmování v bývalém vojenském prostoru u Milovic, v Čachovicích a na severu Čech v Teplicích, konkrétně v ulicích Dubská, Brožíkova a Hornická. (Sifaka)

Reklama

Reklama