Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný fotoreportér Harrison Llyod se rozloučil s nebezpečným povoláním válečného zpravodaje, aby se konečně mohl věnovat svým dětem a manželce Sarah. Ambiciózní mladý kolega ovšem Harrisona přemluví, aby s ním naposledy vyrazil zachytit pravdivou tvář války, která přávě vypukla v Jugoslávii. Když dorazí zpráva o Harrisonově tragické smrti, neváhá Sarah ani minutu. Milující žena se vydává s několika Harrisonovými kolegy do pekla jugoslávské války pátrat po jeho osudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

tron 

všechny recenze uživatele

STV 1 tento film zaradila ako zmenu programu (hlavný vysielací čas, 23. 1. 2006). Reagovala tak na Štátny sviatok, pripadnúci na toho dňa. 19. 1. 2006 sa totiž zrútilo slovenské vojenské lietadlo AN-24 so štyridsiatimi tromi vojakmi, vracajúcimi sa z mierovej misie v Kosove. Lietadlo sa zrútilo desať kilometrov od maďarskej dediny Hejce. Prežil jeden vojak. Dôsledkov bolo viacero, vrátane dobrovoľnej abdikácie ministra obrany SR, Juraja Lišku (27. 1. 2006). HARRISONOVE KVETY je strhujúci, mrazivý film, ktorý nie že musí byť, ale má byť v „červených číslach“. Pretože spoločnosť, ktorá dopustí jeho pád do priemeru, sa mení na živočíchov bez pamäte. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý snímek, který mě překvapivě nezaujal ani tak příběhem, jako zpracováním a věrohodností. Eliemu Chouraquivi se podařilo dát dohromady skvělý tým "kulisáků", kteří vytvořili válku tak přesnou, až vám nažene husí kůži. Bez jakýchkoli rozpaků, bez skrývání smrti, krve a násilí, prostě snažit se zobrazit vše co nejvíc syrové a podobné realitě. Sarah Liyod v podání Andie MacDowell navíc vytváří svou křehkostí velmi silný kontrast, a přestože předem tušíte, jak asi hledání jejího manžela a válečného zpravodaje Harrisona v jugoslávské válce dopadne, necháte se vtáhnout do prostého příběhu. A to jak jsem již zmínil, ne proto, že by šlo o tak strhující drama, ale pro to peklo, které se před dvaceti lety jen pár set kilometrů jižně od našich hranic odehrávalo. Hrůzy války si dnes dokáže představit jen hrstka pamětníků a takovéhle filmy dokonale připomínají zlo, kterému je třeba se vyvarovat. Poetika spojená s názvem Harrison's Flowers je pak poněkud našroubovaná a v této oblasti film asi ztrácí nejvíc. Přesto příjemné překvapení a co neříkám často, francouzský film, co stojí za vidění. (70 %) ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Silný příběh z jugoslávské války, který zobrazuje nejdůležitější kapitolu a to bitvu o Vukovar, kde zvítězili srbové. Dnes je to chorvatské město ve východním cípu Chorvatska, velice mě šokovala scéna kdy A.MacDowell přijíždí do války, a jejího spolucestujícího zastřelí bez milosti. Rád sem ve filmu viděl takové herce jako je Adrien Brody nebo Elias Koteas... celkově silné podání velké lásky a skutečné události. Nelze jinak než za 5 hvězd. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Důstojná pocta umírajícím fotoreportérům.. aneb konflikt v Jugoslávii na počátku devadesátých let se rozhořel naplno. Žádné šarvátky, ale skutečná válka. Hlavním lákadlem pro mě jednoznačně byla účast Andie MacDowell, v roli pro ni relativně nezvyklé, přesto silné ženy, která respektuje práci svého muže Harrisona – válečného fotografa a zpravodaje. Pravdivá informace, respektive fotografie tu má cenu zlata a to i v případě, že Harrison uprostřed válečné vřavy pochopil, že milující Sarah a dvě děti mají v jeho životě tu skutečnou cenu a rozhodl se, že následující „šichta“ bude tou poslední. Jenže osud tomu chtěl a v jugoslávském Vukovaru padá dům a Harrison pod jeho sutinami tragicky umírá. Nebo je všechno úplně jinak? Sáru zpráva nezlomí a rozhodne se k nebezpečnému kroku. Komorní zpracování, autentická kamera Nicoly Pecoriniho, věrné reálie a etnické čistky v bývalé Jugoslávii jsou tím hlavním, co bere dech. Drama se vedle výtečné a za lásku urputně „bojující“ MacDowell opírá i o tehdy širokému publiku prakticky neznámého „pianistu“, tady suverénního Adriena Brodyho. 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je dosť nepravdepodobné a neuveriteľné , že by sa nejaká novinárka vybrala hľadať ihlu v kope sena práve do oblasti kde zúria tuhé boje. Pristúpil som na to a i keď ma tento nedostatok sral počas celého filmu, musím uznať, že inak je to film veľmi podarený. Bojové scény sú výborne natočené a zaujímavá je hlavne celá cesta do nebezpečného Vukovaru. O napínavé scény nieje núdza a herecké obsadenie je veľmi zaujímavé, takže celkovo spokojnosť. 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Velká část filmu se natáčela také v Čechách, kde se simulovaly válečné scény a vesnice v Chorvatsku. Konkrétně probíhalo filmování v bývalém vojenském prostoru u Milovic, v Čachovicích a na severu Čech v Teplicích, konkrétně v ulicích Dubská, Brožíkova a Hornická. (Sifaka)

Reklama

Reklama