Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles 1962. Dvanáctiletý Steven Lidz nemá příliš všední život: jeho tatínek Sid je vynálezce a svými nápady i sněním o hvězdách často trochu ztěžuje rodině život. Čas od času vcelku poklidnou hladinou života Lidzových rozbouří potrhlí strýčkové Danny a Arthur. Milovaná maminka Selma však vážně onemocní a Steven s malou sestrou Sandy se postupně dozvídají, že umírá na rakovinu. Chlapec hledá pomoc u strýčků, k nimž se přestěhuje a u nichž hledá útěchu v zoufalství, s nímž si neví rady. Jejich podivné zvyky, ale především jejich židovství mu nakonec pomohou vyrovnat se se zdrcující rannou. Zdá se, že nalezne cestu i k otci, který mu připadá cizí a nechápavý...

Film je režijním celovečerním hraným debutem Diane Keatonové, která se prosadila jako herečka (především ve filmech Woodyho Allena). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Že je Keatonová skvělá herečka, vím už dávno. Že je navíc víc než zručná režisérka, mě přesvědčila Hrdinami mého dětství a následně i Zavěste prosím. Ano, jsou to možná spíše filmy pro jemnější duše, pro leckoho možná nezáživné, ale já přesně tyhle typy filmů mám rád. Vřelý snímek o lidech a zvláštních světech, ve kterých žijí, o rodině a o tom, co je vlastně v životě důležité a taky o vzpomínkách, které jen tak nevyblednou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Oproti knize Hrdinové mého dětství od Franze Lidze jsou čtyři strýčkové zredukováni na dva. Děj je pak přesunut z N.Y. do jižní Kalifornie. (kenny.h)
  • Diane Keaton si jako vizuálního konzultanta najala absolventa Kalifornské univerzity Grega Yaitanese. Ten mimo jiné během příprav natáčel videokamerou Diane přehrávající konkrétní role. Při natáčení tato demoverze pomáhala ujasnit rozmístění kamer, vyznění replik a další Dianiny vize. (kenny.h)

Reklama

Reklama