Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajný agent Harry Langman je požádán o pomoc při hledání viníků záhadných bombových výbuchů, které otřásají Londýnem. Jeho bratr Drew, expert na spiknutí, je přesvědčen, že nejde jen o "obyčejný" terorismus, ale o součást velkého nebezpečného plánu. Harry se pokusí infiltrovat do chemické korporace vyrábějící semtex. Při misi je ale odhalen a do mozku mu jsou implantovány nepravdivé informace, kterými po návratu do zpravodajské centrály uvede své kolegy na falešnou stopu. Záhy je Harry zavražděn a Drew s agentkou Karin De Vriesovou se snaží zjistit, proč bratr musel zemřít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ještě docela zajímavej film, ale postupem času padající do nudnýho televizního zpracování. Navíc z naprosto nepřiměřenou délkou. I dvě hodiny by byli až příliš, natož téměř čtyři. Ani slušně hrající herci pak nezakryjí fakt, že se tady toho moc neděje. Dám max ty 2* a to jsem ještě milosrdnej.25% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Analytik CIA vezme případ po svém bratrovi, který byl zabit při plnění povinností. Je to natočeno podle románu Roberta Ludluma. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky jen ze soucitu za Prahu a pražské lokace, Dempseyho s Makepeacovou a vynikajícího Johna Sheu, který si měl s Berginem prohodit role, aby to mělo určité charisma navíc. Jinak platí, co jsem napsal u Holcroftovy úmliuvy: „Ludlumovy knihy totiž často stojí na jakési úvodní záhadě, k jejímuž řešení je nutno se prokousat mnoha stránkami často zbytečného textu a zbytečných odboček a zbytečných lidí (to víte, spisovatel je placen za počet slov), a když se vyextrahuje jen základní kostra příběhu, vyleze z ní tohleto a jsou tomu vidět všechny švy.“ A stejně tak zde, když je to navíc roztaženo na dva 85minutové filmy. Všechny ty nelogičnosti z toho vyhřeznou a člověk nestíhá žasnout nad tupostí MI6, ale i nad neonacisty, kteří vymslí geniální plán, kdy však je nutno čekat, než se bomba aktivuje (!) nějakou tu hodinu (!), a pak ještě je nutné na ciferníku vymačkávat nějaká čísla jedno po druhém a aktivovat červeným tlačítkem. Nonsense jak sviň, důležitý jen proto, aby se hrdina včas dostal na místo a zachránil celou Británii, potažmo USA. Do toho si připočtěme často zmatený střih, záběry přes osu a minimum akce, která, když už je, působí neuvěřitelně kašírovaně. (Btw, můj koment je první k tomuto filmu? Divné.) ()

Reklama

Reklama