Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (718)

choze 

všechny recenze uživatele

Krueger je správně děsivý - oproti Michaelu Myersovi a Jasonu Voorheesovi navíc groteskní a lascívní - bubák a jeho řádění na pomezí snu a reality bere vyvražďovačky na nový level. Hororové scény jsou navíc mnohem imaginativnější než u konkurence, počínaje stropní vraždou, přes rukavici ve vaně a smrt v posteli, až po závěrečnou tečku u dveří. A Heather Langenkamp je skvělá final girl - cute, sexy i přesvědčivě odhodlaná a naštvaná. Jen to finále a la Sám doma to trochu shazuje - aspoň na to kladivo se měli vykašlat. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wes Craven přišel se skvostným hororovým konceptem a dal světu legendárního filmového zabijáka Freddyho Kruegera - zbytek už je historie. Noční můra v Elm Street je výborný a nápaditý hororový snímek, po jehož zhlédnutí vám snění už nikdy nebude připadat tak nevinné jako dřív. A Robert Englund se pro roli Freddyho snad narodil. Po všech stránkách skvěle natočený milník žánru, k němuž se rád jednou za čas vracím. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů a jednoznačně nejsympatičtější brutální zabiják. Craven zkombinoval horor a komedii takovým způsobem, jako nikdo předtím (ano, viděl jsem Ples upírů i Malý krámek hrůz) a dlouho po něm (podobně vyšperkovaná byla druhá polovina Od soumraku do úsvitu)! Škoda, že Freddymu vzápětí došel dech! …Ale opět ho nabral v duelu s Mikem Mayersem! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charles Bernstein: 1. Prologue ,2. Main Title ,3. Laying the Traps ,4. Dream Attack ,5. Rod Hanged/Night Stalking ,6. Jail Cell ,7. Confrontation ,8. Sleep Clinic ,9. Terror in the Tub ,10. No Escape ,11. School Horror/Stay Awake ,12. Lurking ,13. Telephone Terror ,14. Fountain of Blood ,15. Evil Freddy ,16. Final Search ,17. Run Nancy , ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Drákula v knize, King Diamond ve sluchátkách a Freddie Krueger v kině jsou ti nejstrašidelnější horroroví guru ve svém oboru. Noční můra v Jilmové ulici, Freddieho slavné proprietky - rukavice, klobouk a ten hnusnej svetr, peklo. Strašnější je snad jen Jyrka Prasečí rypák a jeho růžové košilky a hnědá saka:-) ()

Galerie (178)

Zajímavosti (135)

  • Wes Craven se rozhodl pro "Elm Street", protože to byl v té době ve Spojených státech jeden z nejpopulárnějších názvů ulic. Dokonce častější než Main Street. (dxfawn)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama