Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco v ALMOST FAMOUS hraje Francis McDormand ustaranou matku prosazující heslo neber drogy, ve filmu LAUREL CANYON si zahrála drsnou rockerku, pro kterou jsou drogy a volná láska běžnou součástí života. LAUREL CANYON je známé údolí v Hollywoodu, ve kterém mají své luxusní rezidence producenti a hudební hvězdy. V jednom takovém honosném sídle mají nahrávací studio a zároveň bydlí Jane se svým milencem, rockovým guru Ianem. Jejich bohémský život ale jednoho dne naruší Janin syn Sam, který úspěšně dokončil studia medicíny na Harwardu a nyní se vrací do LA dokončit postgraduální studium neuropsychiatrie. Není sám, přivezl si s sebou svou dívku ze studií Alex. Mladý pár ovlivněný konzervativním způsobem života na Harwardu se střetává s jinou společenskou realitou. Jane se bude muset znovu naučit, jaké to je být dobrou matkou svému synovi. V roli mladého medika Sama uvidíte Christiana Balea (Americké psycho, Království ohně), jeho přítelkyni Alex hraje krásná Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Underworld, Van Helsing). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Rokle 

všechny recenze uživatele

Svět známých lidí se od normálních, stereotypně žijících osob, velmi liší. A je těžké tomuhle "zakázanému" ovoci říct ne a taky si trochu nekousnout. Však co se může stát, že? Laurel Canyon úžasně svádí, nijak nemoralizuje, jen ukazuje, že každý z nás je z masa a kostí a neměli bychom se za to stydět. Otázkou zůstává, jestli myšlenka, která sžírá ten náš mozeček, nemůže přetrvat déle než jsme ochotni si připustit. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Střet upjatosti s volnomyšlenkářstvím. Sam jako přepoctivá konzervativní duše, jeho děvče ve stejném duchu, ale najednou lačná pozemských rozkoší. Jejich postupně nabývané zkušenosti byly ukázkou, že vztah se vyvíjí a podléhá zatěžkávací zkoušce. Příčinou všeho byla Samova matka, která na poslední chvíli zabrzdila příchod nejhoršího. Vyznání lásky svému synovi vyznělo jako klišé. Výborná F. McDormand a Ch. Bale. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý střet dvou životní stylů. Na jedné straně hedonistická matka Frances McDormand a její přítel, rocker Alessando Nivola, na straně druhé vzdělaný a slušný pár Christian Bale. Sympatické na režii Lisi Cholodenko je, že příběh nechává volné plynou (někdo by řekl až pomalu), nevytváří žádné umělé problémy a necháva postavy volně a reálně interagovat. Čtyřlístek zmiňovaných herců navíc hraje hodně uvěřitelně, čímž vzniká hodně uvěřitelné dílo. Dlouho jsem se rozhodoval jestli tři nebo čtyři, ale díky parádnímu soundracku vyhrává hodnocení vyšší I can't control my heart... I wouldn't want to, even if I could. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Všetko podstatné pekne zhrnula mat-ilda.Ja len podčiarkujem,že výkony,aké tu predviedli Frances a Christian by sa mali vyučovať na hodinách hereckej výchovy.Ja som im normálne pri pozeraní filmu tlieskala.A druhý zvuk,čo som vydala,bol nekontrolovateľný smiech pri poslednej scéne s lodičkou ťahajúcou Alessandra na nafučke.Považujem to za hlavný prínos filmu mojej osobe,pretože zobrazené vzťahy sú mi príliš vzdialené.A nemyslím to ironicky. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Jelikož mi nikdy neimponoval přelétavý životní styl rockových hvězd a už vůbec mi nevoní poligamie v takovém rozsahu, jako ji praktikovala přítelkyně a matka postavy Chrise Balea, pak tedy muselo být ztotožnění s ním nevyhnutelné. Z tohoto pak vyúsťují spíše pocity znechucení a deprese, než-li zmiňovaná pohoda a pobavení z tragi-komického nádechu filmu. Každopádně mě Laurel Canyon vtáhnul, a musím říct, že ten pocit, kdy se cítíte jako jediná racionálně smýšlející a morálně nezkažená výjímka uprostřed beznadějně zatuchajícího pravidla kolem, jsem díky tomuto filmu pouze nesledoval, nýbrž jsem ho prožil. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama