Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle mega ultra drsnou krutarnu jsem fakt necekal. Nejdrsnejsi thriller co jsem za hodne dlouhou dobu videl. Pribeh je docela originalni a je tu naprosto perfektni scenar, kde se vse hezky do sebe postupne zamotava a reziser vyuzije i treba na prvni pohled nepodstatnou scenu s pasakem a takle je to s vic vecma. Navic snad neni minuta, kdy by se nerikalo fuck, vetsinou je to naopak fuck za sekundu. A do toho jeste drsna hudba, spina, krev a naprosto masakralni vizualni stranka s totalne brutalnima kamerovejma vychytavkama. Navic me potesilo, ze snad zadna postava neni vylozene kladna, skoro kazdej ve filmu nekoho sejme a konce se dozije jen minimum postav. Taky potesi Karel Roden, kterej je tady fakt drsnej a hodne mile me prekvapil Paul Walker, v ostatnich filmech vypada jak priteplalej frajirek, kterej se hodi tak na plaz, ale tady byl pekne vostrej motherfucker, kterej nemel problem kohokoliv zrubat, sejmou a mluvil neskutecne sproste. Jedina skoda, ze ultra mega brutalni sceny se stridaj sem tam s nakejma hluchejma mistama a to pak vzdy na chvily opadne napeti. Zkratka rezba. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co to je to Running scared? To vám řekne každý, kdo tento film neviděl. Skoro nikdo o něm neslyšel než se na internetu rozběhla docela silná vlna chvály na tento snímek, v kterém vedle Paula Walkera, Karla Rodena září kvalitní adrenalinová ražie Wayna Kramera a jeho zběsilý vizuální styl. Opravdová jízda v barvách, o kterých se vám bude zdát. Málo co se vyrovná hokejovému galapředstavení s hlavním hrdinou Paulem Walkerem místo puku. Kdo neviděl neuvěří jak lehce, jednoduše, přímočaře a skoro zadarmo (něco kolem 17ti milionů dollarů) se dají točit úžasné akční filmy co nesází na hrdinu s třemi černými pásy. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Yeah, yeah, yeah. Film, který tu letos chyběl, a proto se měl dostat do regulérní distribuce! Nekompromisní, nasrané, krvavé. Co víc si v dnešní politicky korektní době přát. Kramer zvládá konstruovat nádherně vyhrocené situace, vyhledávat v nich ryzí emoce, které nepotřebují hollywoodské kašírování, a všechno to maniakální běsnění na hranici života, smrti a krvavých cákanců přímo do obličeje prosypávat ještě nestoudným množstvím režijních nápadů. Tolik funkčních vizuálních ines snad nepamatuju. Což platí i o postavě Paula Walkera, který představuje přesně ten typ odhodlaného, naštvaného a amorálního hrdiny, který post-McCkaneovská doba nezná. Jediné výraznější mezery vidím v krkolomnosti příběhu (oslí můstky) i v tom, jak jsou natočeny bitky (trochu nepřehledně, s hokejistou i nevěrohodně). Konec se mi zamlouval, i když chápu stesky ostatních. Přeci jen to trochu ztratilo na kulervoucnosti. :-) Kramere, Kramere, máš to dobře rozjeté... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sakra Paul Walker se nám teda pěkně vybarvil a Wayne Kramer mě od teď začal zajímat opravdu hodně. Tohle se totiž jen tak nevidí. Navíc výborný Karel Roden se výkonem co tady předvedl dostal na první místo ze všech mých oblíbených českých herců. Jen tak dál Karle. Režie je jak už jsem naznačil výborná, chvílemi připomíná Tonyho Scotta v Domino. Herci skvělí, scénář téměř perfektní (úplný konec to trochu zkazil), zvraty, přestřelky... paráda. těším se na další projekt Wayne. :-) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SICK TWISTED MOTHERFUCKING CUNT!" ----------- Včera bol zvláštny deň. Hovorím si, že by som si dal nejaký obyčajný, štandardný, stokársky americký akčný film s tmavým kamerovým filtrom a ideálne nech tam aj prší (v hlave som mal ako exemplár Bad Country či parádny Out of the Furnace). Tak Martin mi vraví, daj si toto [Running Scared], idem to aj ja dnes. Zhruba o 8 minút neskôr, úplne z ničoho nič, znenazdajky, z čista jasna, celkom nesúvisiac, mi napíše Tom, že či si nechcem niekedy pozrieť Running Scared? Akože čože!? Zmocnila sa ma paranoja vnútorným hlasom hovoriac mi, aby som išiel zamknúť dvere, vraj idú po mňa alieni. No ale naspäť k veci! Dvojhodinový hon za jednou vyleštenou búchačkou naprieč špinavým New Jersey, počas ktorého je možné skrížiť cesty so všetkými spoločenskými vrstvami a kdejakou žumpou, na ktorú si len spomenieš. Musím priznať, že s blížiacim sa záverom tá celá cesta už bola trochu neúnosná a otravná, scenár však nie je v rámci možností úplná žbrnda a béčko, takže zniesť sa to dalo na pohodu. Obsadenie slušné, nikto však nejak extra nevyčnieva vrátane Rodena či Palminteriho. No a Vera Farmiga... ako videl som s ňou toho už hodne, ale nevedel som, že vie vyzerať aj takto dobre. A tiež tu hrá Juliet z Lost... Jej nádherný božský hlas mi chýbal ako soľ <3. Zrejme by to chcelo ďalší replay. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • V jedné z posledních scén filmu nazve pasák Lester (David Warshofsky) Olega (Cameron Bright) malým Charlesem Bronsonem, čímž ho přirovnává ke slavnému herci Charlesovi Bronsonovi, který v 60. letech 20. století ztvárnil řadu drsných kovbojských postav a stal se symbolem tvrdého a neohroženého pistolníka. (LucasAbelle)
  • Většina krvavých efektů byla dodělána digitálně. Jediná mechanická metoda (vybuchující pytlíky s umělou krví přidělané na těle) ve filmu byla použita v závěru na hokejovém hřišti. (Othello)
  • V hokejové scéně hlavní postava Joey Gazelle (Paul Walker) hodí svojí zbraň z rukou, v další scéně ji opět drží. (Ignus.cz)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama