Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové kejkle, režisérské nápady, osobitá forma. Nikdy by neměli zastřít kupení nepravděpodobností a brutální konstrukt, v tomto je můj postoj pevný jak zadek Very Farmiga. Zase na druhou stranu, to pozadí nebude pevné věčně, cáká z toho animálnost a navíc tam padlo něco, za čím si stojím už dávno. John Wayne je bukvice.. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je svižně a originálně natočená a v tu chvíli měl u mě snímek nakročeno k nejvyššímu hodnocení. Skoro celý film ale zabil absolutně nepovedený konec a pointa jak z blbého seriálu. Rozhodně se ale jedná o velmi odvážný projekt, kde o krvavé (hned úvodní přestřelka) a napínavé scény (třeba když sexy Vera Farmiga hledá Olega v domě pedofilů) není nouze. K tomu si připočtěte řádně démonického Rodena a výjde vám skvělá podívaná jen pro otrlé diváky. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení roku 2006. Není to dokonalé, obzvlášť ve scénáři je pár momentek, kdy je z psaného písma patrné protahování, občasná demence postav a spousta rádoby náhodných situací. Jenže všechny chyby dokáže Kramer zamaskovat svými režijními dovednostmi. To, co předvádí se svým nuzným rozpočtem je k neuvěření. Když jsem blahořečil Crank za přístup tvůrců k pojetí a nářezovosti záběrů, tak reřisér Running scared je ještě o kus dál. Geniální střihové montáže (nálet kamery do brýlí? Yeah, man, thats cool), brilantně zvládnutá akce a především nápady, jež dělají mnoho. Kariéru tohohle týpka budu sledovat ostřížím zrakem. P.S. nejlepší reklama na Mastercard, kterou je možné objevit na trhu. :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce je překvapivě nepřehledná, není jí mnoho a jako taková rozhodně není hlavním lákadlem filmu. A to i přesto, že se zde střílí doslova hlava nehlava, což je pro střihače bohužel řádný guláš - jak předvedl zde. Akční sekvence jsou dost nepřehledné/zmatené a teď nemyslím fakt, že jsou natočeny co nejsyrověji s pořádně roztřesenou kamerou, ale zkrátka to není to co bych si představoval (Scott umí lépe i když podstatně dráž). Několik šokujících scén střídá snůžka průměrných mafiánských povídaček s leckdy pořádně dlouhými pomocnými berličkami. Nejlepší scéna filmu je bezesporu ta pedofilní. Oceňuji tvrdý rating a drsnou mluvu - výborně to kontrastuje se syrovým herectvím Paula Walkera (ale i ostatních), jinak ale není Running Scared (až na několik opravdu tvrdých momentek) nic nového pod sluncem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Niet slov... neviem to opísať, čo cítim teraz, 5 minút po konci. Strih, kamera, a scenár.... v tomto žánru som ešte také nevidel. 99% (1% chýba kôli ,,You are an American,,. Neznášam nacionalizmus, škoda hlavnej - ináč perfektnej postavy.) Škoda, že svet nehodnotí premakané scenáre, ktoré nedajbože amíci nepochopia. V tomto filme je sakrapráce, a aj keď som neveril, že sa ešte niečo akčné môže natočiť zo srdca, v tomto filmu tomu tak bolo. (PS: mimochodom nechápem, ako môže niekto vydržať 3 streli 100km/h rýchleho hokejového puku do tváre bez straty vedomia...) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Thomas Jane odmítl roli Joeyho Gazella. Roli nakonec dostal Paul Walker, který byl druhým kandidátem na tuto roli. (ČSFD)
  • České herce zastupuje v první řadě Karel Roden - na DVD ho ale paradoxně předaboval jiný český herec. (Siriuss)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama