Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Vreskote 2 som bol v kine v dobe, keď som ešte nevidel Vreskot 1. Vôbec to neprekážalo, tento krvavý horor funguje aj samostatne. Prekvapil ma svojou brutalitou, krásou mladých herečiek a tým, čím ma neskôr oslovila aj prvá časť, totiž pocitom, že sa pozerám na diel Beverly Hills, kde našich hrdinov začne vraždiť nejaký psychopat. Takže okrem strachu vo mne Vreskot 2 vyvolal aj pocit masochistického zadosťučinenia. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#2 Scream. Jeden z mých nejoblíbenějších kino zážitků 90. let. Tehdy jsem pravidelně chodila do horažďovického kina Otava a v Praze do nově zrenkonstruovaného bývalého kina Moskva v Ládví. A napsala jsem taky recenzi do školního časopisu. Vřískot 2 má v sobě všechno, co začínající aktivní divák ocení. Film ve filmu (Vřískot / Ostří), popkulturní odkazy pomalu v každém dialogu, humor, napětí, hodně atypickou romanci a zkarikované vysokoškolské prostředí. Hostovat se tu nebála Tori Spelling, výborně graduje vzájemné špičkování mezi Arquettovými (pokračují i odkazy na Přátelé), cituje se tu Top Gun i Upír Nosferatu. Jenom škoda, že ta skutečná filmověda nikdy nebyla tak zábavná, jako když na hodiny chodil Randy. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhá porce vřískání od klasika Wese Cravena. Ne tak dobré, jako originál, ovšem stále dobře poživatelné (i když trochu překombinované) hororové pokračování, ve kterém se objeví tehdy ještě relativně mladá maminka jistého Sheldona Coopera. Za mě ve filmu ční dvě scény. První je hned ta úvodní v kině, druhá pak s omráčeným vrahem v nabouraném autě. Zbytek je lehce nevyrovnaný, ovšem stále zábavný lepší průměr. P.S. Třetí díl už je zbytečný. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V jistém ohledu mám dvojku Vřískotu radši než jedničku (čímž netvrdím, že je lepší). Může za to lepší propracovanost pravidel, vysokoškolské prostředí kampusu k hře na vraha také přímo svádí, Mickey Altieri je správně ujetej a Debbie Loomisovou zase žene stará dobrá pomsta. K tomu přidejte osm mrtvol a máte tu jeden z nejlepších sequelů devadesátých let. I navzdory tomu, že podle všech pravidel měl v tomto díle skončit na prkně i Dewey Riley. Bohužel, nic. (Ženské) postavy tu jsou navíc hezčí (jak Courtneney Coxová nebo Neve Campbellová, ale především Sarah Michelle Gellarová etc. etc.), vrahové se chovají promyšleně, a když už začíná skřípat logika, pomůže ještě větší porce nadsázky. Prostě jo a nepokoušejte se mi to vymluvit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Scream - Master P ,2. Suburban Life - Kottonmouth Kings ,3. Rivers - Sugar Ray ,4. She's Always In My Hair - D'Angelo ,5. Help Myself - Dave Matthews Band ,6. She Said - Collective Soul ,7. Right Place Wrong Time - Jon Spencer Blues Explosion ,8. Dear Lover - Foo Fighters ,9. Eyes Of Sand - Tonic ,10. The Swing - Everclear ,11. I Think I Love You - Less Than Jake ,12. Your Lucky Day In Hell - The Eels ,13. Red Right Hand - Nick Cave & The Bad Seeds ,14. One More Chance - Kelly ,15. The Race - Ear2000 , ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama