Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o dost lepší jak jednička. Ve dvojce funguje vynikající napětí spojené se skvělou atmosférou. Opět vydařena hudba. Příběh je o něco lepší jak v jedničce, máme tu dost krvavých vražd, opět mě bavili postavy o dost více než v jedničce. Film je dost dobře promyšlený, je velice těžké určit kdo je vrah v masce. Nebo jich je více ? Opravdu těžké. Nevím co mám dále rozepisovat, film zaujme a vůbec nenudí. Hororových prvků .... no spíše tak napínavost. Takže nemůžu hodnotit jinak než na zasloužených 98% = ***** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky zjišťuji, že jsou návraty po letech velmi příjemné a při srovnání se současnými slashery si jeden povzdechne, kde že loňské sněhy jsou. A právě s odstupem dlouhých let začínám tyhle kousky doceňovat ještě více. Občas se sice najdou hluchá místa, takové to pindání a plkání postav o nesmrtelnosti chrousta, leč vše je vyváženo několika povedenými scénkami. Již otvírák v kině navnadí, dále překvápko v parku, nahrávací studio a skvělé finále s opět jasným odkazem na Pátek 13. Ostatně odkazy se to zde jenom hemží, a to zrovna nemám na mysli jen Top Gun, ale třeba horor běžící v televizi, anžto Nosferatu je zkrátka klasika všech klasik. Nick Cave, Foo Fighters, Eels, Sugar Ray... ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Už ne tak pečlivě vysoustružené jako geniální první díl, ale přesto jde o velmi dobrý počin. Popkulturních narážek je tu sice méně, než by si člověk přál, ale Craven s Williamsonem tentokrát více zapracovali (jak se na pravidla sequelů sluší a patří) na vraždách a hororové atmosféře. Grandiózní finále v divadle je ovšem masterpiece. Na pointu ve stylu Pátku třináctého nemá ani M. Night Shyamalan. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Herecky hodně nabité pokračování nesoucí se v duchu prvního dílu. Atmosféra je o trochu hutnější, postavy se už nechovají tak dementně. Vtipné dialogy však zůstaly a film si tentokrát dělá srandu nejen z hororů, ale z filmů obecně - důraz je kladen především na sequely. Opět ta typická 90.ková atmosféra a kotel tehdy ne ještě tolik známých, dnes již slavných hereckých hvězd. Jen ten horor prostě chybí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom tejto série. V druhej polovici deväťdesiatych rokov prišla staronová móda tzv. krvavých hororov. Séria Vreskot medzi ne patrí. Tvorcovia to iste tak nezamýšľali, ale už druhý diel som pomaly musel považovať za paródiu. Dopredu možno ľahko odhadnúť, čo sa stane. Druhý diel je ako skoro väčšina pokračovaní slabší, než jeho predchodca, ale ak ste zvedavý na pokračovanie jednotky, tak pri pozeraní tohto filmu zase od nudy neumriete. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Herci nevedeli kto je vrah až do finálneho dňa natáčania. Posledných 10 stránok scenára dostali až v deň, keď sa natáčali posledné scény. Všetci herci museli podpísať zmluvu, že s médiami nebudú komunikovať o totožnosti vraha. (rador)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama