Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Britové opět vyprodukovali další skvělý snímek pro celou rodinu. Dobře zvolené a příjemné herecké obsazení v čele s Emmou Thompson (mít chůva takovou vizáž a autoritu, tak jsem poslušný jako pejsek) a Angelou Lansbury (od dob, kdy psala vraždy, uteklo už spousta let). Vizuální ztvárnění je nenásilné a plné pestrých barev (a to já můžu). Hudba je skvělá a nepřeslechnutelná. Zkrátka další film, který potěší. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka se skvělým obsazením. Šílenosti tam sice byly (např. osel), ale tak nějak mi vůbec nevadily. Morální podtext tam sice byl, ale tak nějak mi vůbec nevadil. Předvídatelný příběh to sice byl, ale tak nějak... dál už to znáte :-) Všechno bylo, tak jak mělo. Ani chvilku jsem se nenudila. Mělo to spád, vtip a pohladilo to mou pohádkovou duši :-) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se bavila, i když jsem si chvílemi říkala, že některé ty šprochy lautr vůbec nepatří do pohádky. Emma Thompson, coby vyzubená, bradavičnatá, šišlavá chůva se strašlivou kouzelnou holí byla .... kouzelná. Colin Firth byl zkrátka Colin Firth a děti i půvabná Evangelina byly k zulíbání. Tahle kombinace Za zvuků hudby a Mary Poppins není pro úplně malé děti, ale pro ty, které už zvládají nadsázku a ironii, to je naprosto úžasná pohádka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nanny McPhee mě nadchla stejně jako mé děti, které si film zamilovaly a okamžitě po jeho skončení si vyžádaly reprízu.. už dlouho jsem neviděl tak skvělou pohádkovou komedii, která má navíc příjemně pikantní příchuť bizarní osobitosti. Colin Firth byl jako bezradný otec mile zábavný, děti na zabití, Angela Lansbury jako teta skvěle nezapomenutelná a všemu tomu vévodí Emma Thompson jako chůva, která měla nejen velkolepý nástup (scéna přichodu s prvním zásahem v kuchyni je úžasná), ale až do konce dokázala celý film svou postavou ovládat téměř minimalistickými gesty. Okamžitý nástup do první desítky mého osobního žebříčku pohádkových příběhů... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů, kterým jsem se docela vyhýbal, ale právě Vánoce se ukázaly jako vhodnou dobou, kdy se na snímek podívat. Emma Thompson je prostě skvělá, navíc nejen jako herečka, ale také jako scénáristka. K tomu ještě další výborní herci, s kterými si tenhle pohádkový film rádi užijete. Zábavné a barevně krásné až kýčovité. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně bitky s jídlem se použily reálné potraviny. (imro)
  • Pohádkový příběh za 34 mil. dolarů vstoupil do amerických kin (27. – 29. 1. 2005) se ziskem 14,5 milionů na druhou příčku v žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se po třech měsících promítání vyšplhal na 47,1 milionů dolarů. (imro)
  • Emma Thompson psala scénář k filmu celých 9 let. Pro porovnání – scénář k filmu Rozum a cit (1995) tvořila 5 let a získala za něj Oscara. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama