Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pětadvaceti lety, krátce po rozchodu s lehkomyslným dobrodruhem Halem, se Rose v letadle seznámila se sympatickým a chápavým Nathanem. Dnes má za sebou čtyřicítku a spokojený život. Má dvě děti, hezký dům v Los Angeles a práci recenzentky v redakci Chronicles, kde je pro mladší kolegy respektovanou rádkyní a její milovaný muž hlavním editorem. Jednoho večera jí však manžel oznámí, že od ní odchází, protože se zamiloval do její asistentky a nejlepší kamarádky Mindy. Dívka ji připraví nejen o manžela, ale také o místo. Šéfredaktor je totiž nadšen novými nápady, s nimiž přišla Mindy a pro Rose již není v redakci místo. Ze dne na den je bez manžela i práce, zrazená a opuštěná, s hlavou plnou nejchmurnějších myšlenek. V nejhorších okamžicích jí pomáhají nejen děti, ale také vrozený elán, smysl pro humor a dvě kamarádky. Ty vyznávají teorii, že nejlepším lékem na zlomená srdce jsou nákupy. Tam, kde by se jiná zhroutila, Rose se dokáže se situací vyrovnat s neuvěřitelným nadhledem. Když je jí nejhůř, objeví se nezávislý spisovatel Hal, kterého kdysi odmítla. Opijí se spolu, a to by mohl být začátek nového života. (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

dogrose 

všechny recenze uživatele

Role šitá přímo pro Christine. Bohužel po radikálním nástupu to ztrácí dech a nějak se film nemůže rozhodnout, jestli to pojme dramaticky či komediálně, což je škoda, jsou tam hluchá místa. Závěrečné rozhodnutí hlavní hrdinky mne nepřekvapuje, je celkem předvídatelné (to by neobsazovali Christine). Výborný dabing Dany Syslové. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ženy ve středním věku jsou neviditelné.. nebo ne? Velmi příjemný TV film, který poněkud čouhá z průměru. Kolem člověka jednoho dne praskne bublina zajištěnosti a vztahové jistoty, a pak je jen na něm, jestli se nechá stáhnout ke dnu a zůstane tam (,,Šla bych domů, sežrala prášky a zabila se... ale vypila jsem už tolik kafe, že bych neusla."), nebo se naopak zvedne a přes nelehkost situace a dalším věcem, které vám dokážou podkopnout nohy, jde dál (,,Sex je dnes jako rekreace, nemusíš být sezdán, stačí být přítomen! Nerozsvěcej, nesundávej podprdu a možná neuteče.") Bylo to fajn! ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Lepší průměrná podívaná. Zejména osloví ty, kteří mají odžito více jak dvacet let v manželství. V podstatě je to běžné téma, kdy se muž kolem padesátky zjančí a řeší to férovým, upřímným způsobem, tedy odchodem od manželky. Té se samozřejmě sesype zem pod nohama, navíc když je ještě třešnička na dortu v podobě ztráty zaměstnání. Dopředu víme jak vše dopadne. Ale zde je to protkáno vtipnými bonmoty hlavní hrdinky v podání Christine Lahti, která je pořád kočka. Příjemný film pro deštivého odpoledne. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

existuje vůbec film, nebo alespoň nějaký román .. kde by žena kvůli své vlastní nevěře rozbila svoje manželství a potom, po nějaké době, toho litovala? .. a toužila třeba po návratu ke svému bývalému manželovi, co ji však hrdě odmítne? .. nebo je to pro tento druh živočicha na této planetě prostě něco naprosto nemožného a týká se to jen nás, totálních ťulpasů : tedy mužů??? … ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak říkává moje matka: "Pokud ti nějaká odloudí chlapa, nejlepší pomsta je nechat je spolu žít a sama si užívat." Film sám o sobě není ani moc reálný, ani vám neposkytne potřebné odpovědi na nepříjemné otázky, ale kdo s mozkem by taky vyžadoval od filmu odpovědi na otázky. Krom toho ctitelé Adamse vědí, že univerzální odpovědí je 42 a zbytek lidstva nechť se plahočí a pídí. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama