Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Sidney Prescottová žije na bezpečně chráněném místě v ústraní, kolem natáčení nejnovějšího snímku pod názvem Bodnutí 3 na motivy hrůzných vražd z Woodsboro, které právě probíhá v Hollywoodu, se začne rojit počet mrtvol. Když ji narůstající teror konečně přiměje opustit úkryt, Sidney a další přeživší z Woodsboro jsou opět vtaženi do zákeřné hry ve stylu chaotického hororového filmu. Zrovna když si ale začnou myslet, že už dokáží hrát podle pravidel, zjistí, že byla všechna pravidla porušena. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to určitě slabší než první dva díly, ale po letech jsem byl překvapen vysokou mírou nápaditosti a hravosti scénáře (v rámci žanru). Rozhodně by mě zajímalo, jestli se scénárista náhodou neinspiroval pokračováním knižního Psycha od Roberta Blocha (které nemá s filmem Psycho II prakticky nic společného) a kde se děj také přesouvá do Hollywoodu na natáčení filmu podle "skutečných událostí". O totožnosti vraha nemluvě. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo si hraje, nezlobí. A Craven s Krugerem připomínají dva haranty na písečku, co se perou o hordu angličáků. Podle toho taky vypadá završení téhle trilogie. Návrat všech hlavních postav (i ten mrtvý Randy se dostaví) neznamená nutně kvalitu, jen nutný dojezd. Courteney Cock cestou ztratila sex appeal, takže musely nastoupit blondýny s velkýma a dobře nasvícenýma kozama. Nesmí chybět několik cameo rolí, aby se divák zasmál (Mlčenlivej Bob a vrásčitá Leia ze SW). Plus holly-shit-woodské prostředí coby bezedná studna odkazů pro fanoušky nejen hororu. A samozřejmě vraždy, nejlépe dvoucifernýho čísla, aby ten závěr byl jakože nejdrsnější. Ale neni. Proč? Protože ztratil dravost, ztratil nadhled, ztratil moment překvapení... ztratil prostě Williamsona. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když se začne Vřískat potřetí je zle. Úvodní scéna nedosahuje ani kvalit dvojky natož jedničky. Vrahovi Ghostface prostě došla šťáva a i kreativita. Místy je až příliš neohrabaný a to je někdy až trapné. Zápletka se točí opět okolo natáčení filmu ve filmu. A tak film Ostří podle příběhu Sid kopíruje děje z jejího příběhu. Dokud někdo nezačne vraždit samotné herce přesně podle postupu ze scénáře. Ve Scream 3 jako v jediném pokračování v sérii hra na vraha prostě nefunguje. V předchozích dílech, to zkrátka byl člověk, který byl v dění pořad. Snad nebude příliš velký spoiler, když řeknu, že tentokrát je to opravdu člověk, který se na scéně objeví 2-3krát. Ve dvojce byla dobře zakomponována inovace, natáčení obětí. Do třetice přichází Ghostface s měničem hlasu. A já se ptám, vážně? Trojka ač se snaží, tak atmosféru nebuduje a ve výsledku je to pouze vyždímané ovoce přechozích dílů. A nespraví to ani zpětná vazba na jedničku. (68 %) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jak sa toto stalo najhorším filmom celej série? Nuž, veľmi pomôže ak sa zbavíte pôvodného scenáristu a posadíte k tomu niekoho iného, kto má naskočiť do rozbehnutého vlaku. Nechcem tvrdiť, Ehren Kruger je zlý scenárista a má na svojom konte niekoľko solídnych kúskov, no tento to rozhodne nie je. Ako som povedal, po tom ako som videl "Scream 3" som sa už vôbec nemal náladu sa niekedy k tejto sérii opätovne vrátiť a aj preto trvalo niekoľko rokov, kým som konečne pozrel chýbajúci "Scream 4". Pretože toto bolo skutočne úmorné sledovať. V princípe vieme kto prežije, vieme kto zomrie. Neprináša to žiadne výraznejšie kvalitné nápady a neviem si predstaviť ako mohol Ghostface všetko to čo sa tu udeje spraviť úplne sám. Nedáva to dokopy logiku a je to deravé jak sito. No horšie je konečné rozuzlenie toho, kto sa vlastne skrýva pod maskou. A pamätám si presne moju reakciu, keď som ho uvidel. Ako znela? - "To kto je?". To by vám malo asi povedať všetko, prečo tento film nefunguje. Plus keď si do toho pridám celý monológ toho, kde nám vrah vlastne prezradí, že všetko sa to dialo práve kvôli Sidney, a že kvôli tomuto dementovi sme vlastne mali aj prvé dva filmy, lebo to bola jeho "režisérska práca"... mal som chuť vyhodiť televízor von oknom. Už dávno som nemal pocit, že by niekto tak neskutočne niečo nezvládol. Najhoršie je, že tento film ani len nevyzerá veľmi dobre. Wes Craven je síce talentovaný režisér, no veľká časť akcie je tak blbo zostrihaná, že často nie je jasné čo sa deje alebo ako sa deje. Kradne to z akcie a vyzerá to o triedu horšie. Ak máte film radi, super. Ale ja som rozhodne nebol fanúšikom v minulosti a nemám záujem sa k tomu vrátiť. Film čo to mal uzavrieť pre mňa túto sériu nadlho pochoval. To sa nepodarí často. Hodnotenie: D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět skvělé pokračování. Zde funguje téměř vše co fungovalo ve dvojce. Skvělé napětí, atmosféra, napínavost, lekací scény, krvavost, neznámý vrah v masce, skvělé herecké obsazení, které opět excelovalo. Hudba stejně dobrá jako vždy. Úplně se to nemůže vyrovnat dvojce, přeci jenom některé věci jsou ve filmu už vyčerpané, ale téměř bych to k dvojce přiřadil. Hodnotím na 96% = ***** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (39)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. února 2000 ve Westwoodu. (Varan)
  • Natáčelo se od 6. července do 29. září 1999 a v lednu 2000 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama