Reklama

Reklama

3: Dale Earnhardtův příběh

(TV film)
  • USA 3: The Dale Earnhardt Story

Obsahy(1)

Dale vyrůstal u otce, který jezdil závody jen kvůli živobytí. Pro svého syna si přál lepší osud, ale když mladík odešel kvůli závodění ze střední školy, předal mu své zkušenosti a naučil ho všemu, co uměl. Mladík se chtěl dostat až na špičku a jeho agresivní způsob jízdy mu získal nejen fanoušky, ale vysloužil si i kritiku. Hluboce se ho dotkla smrt jeho přítele, závodníka Neila Bonnetta, zhroutila se mu dvě manželství, až třetí žena Tereza měla pochopení pro jeho život plný nebezpečí. Film vypráví i o Daleově vztahu k dětem - syna Kerryho z prvního manželství neviděl od pěti let a znovu se setkali teprve poté, co ho dospívající chlapec znovu vyhledal. A stejně jako jeho otec, i Dale předal všechny zkušenosti svému synovi Daleovi juniorovi, který podobně jako kdysi on nechal studií, jen aby mohl jezdit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který líčí život Dalea Earnhardta, automobilového závodníka. Pro mě výborný autentický výkon Barryho Peppera, kterému tato role hodně sedla. Na sobotní odpoledne ideální film. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dale Earnhardt měl neobyčejně zajímavý a vzrušující život. V osobním životě se mu moc nevedlo, zato za volantem rychlých kol byl opravdový dravec. Tenhle film vypráví jeho příběh od dětství, přes první závody na hliněných tratích, až po jeho vysněné vítězství na okruhu Daytona 500. Bohužel na téhle trati později v roce 2001 zahynul.. Dale Earnhardt se stal šampiónem a legendou série NASCAR a fanoušci ho pro jeho agresivní jízdu milovali.. Velká škoda, že má tento film pouhopouhých 90 minut, takže působí místy dost zkratkovitě. Potenciál tady byl obrovský a Barry Pepper roli zvládnul dobře. ()

Reklama

Choucas 

všechny recenze uživatele

Začnu Dale Earnhardem - byl to jistě neobyčejný člověk, za volantem jistější než kdokoli z nás, jen v tom osobním životě to bylo naopak, nicméně toto tu řečeno již bylo a musem s tím jen souhlasit. Poslední dobou mně NASCAR začal bavit, je to prostě fascinující kolotoč mechaniků, konstruktérů, pilotů, sponzorů a komerce a v tom je právě problém tohoto filmu. Nějak to přešlapuje mezi tím, jestli film věnovat více Earnhardovu životu nebo jeho příběhu v celém tom kolotoči s názvem NASCAR. V tom to velmi tratí, protože přece jen, jako fanouška motorsportu mně daleko víc zajímá samotné závodění, záběry na auta, mechaniky a tak, takže zdlouhavé vyprávění o osobním životě mně nějak minulo. O to více mně bavily části filmu kde se jelo, závodilo a odehrávalo se to, co Dalea Earnharda proslavilo - NASCAR. a to naštěstí v celkovém dojmu z tohoto filmu převážilo to co mně nezajímalo, takže hodnotím 4mi hvězdičkami. Fanoušek aut si ve filmu najde své, pokud vás auta neberou, ani to nepouštějte. ()

Lajty 

všechny recenze uživatele

"Nejlepší jezdec není ten s nejrychlejším autem, je to ten, co nechce prohrát ! " Skvělý film o legendárním jezdci NASCARU v podání Barry Peppera. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Přestože Dale Earnhardt (Barry Pepper) vyhrál 7x titul šampiona a vyhrál 97 závodů v sérii NASCAR, nejslavnější závod tohoto seriálu Daytona 500 vyhrál jen jednou, a to v roce 1998. (Lajty)

Reklama

Reklama