Reklama

Reklama

Zrcadlo velkého mága

  • Východní Německo Der Spiegel des großen Magus

Obsahy(1)

Klasická filmová pohádka s Jurajem Ďurdiakem o nelítostném čaroději a neohroženém pastýři! Pohádkový příběh o nelítostném čaroději a o mladém neohroženém pastýři Eliášovi (Juraj Ďurdiak), který po překonání mnoha nebezpečí zlomí zrcadlem z Měsíčního jezera mágovu čarodějnou moc a vrátí kraji i své milované dívce svobodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Juraj Ďurdiak není na první pohled (ani na druhý ani na jakýkoliv další) zrovna prototypem hrdiny, přesto jako pastýř Eliáš, stejně jako o pár let dříve coby princ Velen, vyráží na výpravu, aby prokázal, co je v něm nejlepšího, bojoval za svou lásku a nejen sobě dokázal, že zlo se dá porazit, pokud člověk nehází předem flintu do žita. Pohádka měla a mohla být mnohem temnější, strašidelnější, mystičtější. Mág mohl být krutější (ne, aby divák viděl, jak vyřezávají jeho sluhovi jazyk, to stačí zmínit, ale třeba chalupu Hanina otce mohl vypálit, dravec lovící holubici mohl v lidské podobě být její partner, takový příběh by se tam dal snadno vsunout), klece zvířat za krutost neberu, to je poplatné době a v podobně velkých klecích v dané době bývala zvířata poměrně běžně a o záměrnou krutost se nejednalo, to až postupem času získala zvířata chovaná v zajetí výběhy tak velké, že z toho mají agorafobii. Přesto je pohádka o zrcadle velkého mága příjemnou pohádkou z druhu těch temnějších s krásnou hudbou a sympatickými postavami. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Poněkud zapadá pod nánosem let i podobně stylizovaných pohádek o velkém putování plném bizarních čar a přeludů. ()

Reklama

EvaM 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit , že by se tato údajně nazývaná pohádka měla líbit dětem. Jedná se spíš o nedokonale udělaný dětský horor, ve kterém jsou trapné triky a špatně hrají herci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nepatrí to zrovna medzi špičku filmových fantasy rozprávok minulého storočia. Na počudovanie je hlavne to, že spojenie dvoch ( vtedy ) veľkých filmových zemí v oblasti tohto žánru, nevyprodukovalo kvalitný materiál. Lacne vyzerajúce a nudne spracované. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Dost nepohádková pohádka. Hodně divné chování herců, triky dětské. To snad už radši některé ze slabších Troškovin, než tohle. Jedna hvězda za pěknou hudbu. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama