Reklama

Reklama

Msta přichází z močálu

  • Česko Msta přichozího z močálu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Alec Holland prošel hroznou změnou. Jako oběť děsivé chemické nehody se stal mutantem, který musí opustit společnost a je odsouzen k prodírání se slizkým bahnem v bažinách, jimž se každý vyhne. Jeho jediným cílem je pomsta. Když se nakonec střetne s ďábelským maniakem, který je za jeho stav odpovědný, je scéna připravena na nelítostný boj na život a na smrt. (McLushi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia sa v nepreskúmaných a nezmapovaných močiaroch na juhu Spojených Štátov Amerických stretol tvorivý génius jedného muža (Dr. Alec Holland) s diabolským snom druhého (Dr.Anton Arcane). Z ich konfrontácie vzniklo monštrum. Zrodil sa "Swamp Thing". Netvor príliš silný, aby mohol byť zničený a príliš inteligentný, aby sa nechal chytiť. Rozsiahle bažiny sú jeho teritoriom. Tento snímok je jedným z prvých celovečerných filmov z dielne horrorového mága Wesa Cravena. Béčkový monster horror s nádherne gýčovými prelínačkami medzi scénami. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé béčko. Filmy podle komiksu mám celkem rád, Swamp thing jsem sice nikdy nečetl. No a navíc jsem k tomuhle dílu přistupoval dost skepticky, i když to natočil Craven tak jsem si nebyl jist jestli chci vidět ještě nějaký filmy odehrávající se v bažinách. Ty co jsem viděl mě spíše zklamaly(Man thing). No a nakonec jsem tohle dokoukal bez problémů. Sice to není ani moc hororové ale dobře se na to kouká. Herci v podání Wise a Hesse kterej je zase za hajzla byly dobří, Barbeau jsem nikdy nijak moc nemusel a ani tady se nic nezměnilo. Atmosféra močálu byla ucházející ale trošku pro tenhle film zbytečná. Nejlepší byla asi hudba od Manfrediniho která zase jak je jeho zvykem evokovala dokonalej Theme z Pátku 13. Craven zručně natočil takovej průměrnější horůrek kterej ale na víc jak na 50% nemá. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl pár záběrů z Cravenovy Swamp Thing v dokumentu z cyklu o nejslavnějších režisérech Hollywoodu (srandu si nedělám) a izolovány od zbytku filmu ve mně vyvolaly očekávání dojemně pitomého béčka. Ve skutečnosti je pravda trochu jinde. Řekl bych, že se Cravenovi povedlo skloubit komiks s filmem líp, než většině ostatních režisérů. Jinak řečeno, jeho film má přesně tu správnou dávku naivity, akce i nadsázky, aby sám sobě nepodrážel nohy. Jenže Craven měl také vždycky problémy s finišem a zrovna tady to platí dvojnásob. Navíc se v závěru citelně projeví nedostatek financí na opravdu mizerných maskách, z nichž i gumová "věc z bažin" vypadá ještě zdaleka nejlépe. Je velká škoda, že si film neudrží své kouzlo až do konce, ale o sračku, za jakou jej mnozí považují, se určitě nejedná. Christopher Reeve udělal chybu, že nenechal Cravena režírovat čtyřku Supermana. Nemusela dopadnout tak, jak dopadla. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som až pri pozeraní zistil, že toto dielo je od Wesa Cravena. A to mi naozaj hlava neberie, že taký majster čo stal u zrodu napríklad Freddyho, stvoril aj tento čistý trapas. Hlavne maska hlavného monštra bola tak nedokonala, ako keby ju robila troma a to mi bolo naozaj dosť divne, keďže Craven pred týmto a aj po tomto filme mal niekoľko trikovo fascinujúcich filmov, no tento k nim rozhodne nepatrí. Príbeh je z tých lacnejších, ale ešte sceny odohrávajúce sa v bažine sa celkom dajú, ale keď film začne do toho polemizovať a hodí tam i nejakú tu romantiku, tak to je už ťažký prúser. Po Vezmi si moju dušu je tento druhý najhorší Cravenov film, aký som videl. Ešte ich je niekoľko, ktoré som od neho nevidel a tak už len dúfať, že to až taká hrôza, ako bol tento film už nebude. Slabé 2*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akčno-hororové (skôr iba to akčné) B-čko, šmrncnuté troškou vedeckej sci-fi. Monštrum nie je vlastne ani monštrum, skôr by som povedal, že vyzerá ako nejaký lacný superhrdina v prevleku, niečo medzi Hulkom a tým červeným z Fantastickej štvorky. Príbeh je viac-menej blud a prakticky jedno velké klišé s mnohými a mnohými nelogizmami (netvor a vojaci, vojaci a ženská, ženská a malý černoch, netvor a záporák). Pobaví ale vtipnými hláškami (bohužiaľ) a sexi herečkou A. Barbeau, ktorú asi všetci budú poznať z hororu Hmla. Aj ked je to celé nevalné, určite nenudí. Komedionálne ladené pokračovanie si ale radšej nechám ujsť. Hodnotenie: 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Lena Weina a Berniho Wrightsona. (Hans.)
  • Kostýmy příšer se ve vedru neustále rozpadaly, a to dokonce i na hercích, a musely se tedy stále lepit. (LION-MR.T)

Související novinky

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama