Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Námořní kapitán Michael Fabian (Errol Flynn) se při své zastávce v New Orleans zaplete s krásnou dívkou, která pracuje jako služebná jménem Lea Mariotte (Micheline Presle). Lea ale kapitána pouze využívá k tomu, aby získala přístup k bohatším rodinám a tím získala i lépe placenou práci. (Streeper)

Recenze (4)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Ajkeď William Marshall bol uvedený v titulkoch ako režisér tejto priemernej melodrámy, zásahy Roberta Floreyho (človek, ktorého povesť nikdy nedostala jeho potenciálu) sú evidentné. Film sa odohráva v roku 1840 v New Orleanse, ale bol natáčaný vo Francúzsku. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příliš mě to nevzalo. Příběh mi přišel takovej zvláštní, i když potenciál měl, ale zkrátka té lásce mezi Fabianem a Leou jsem ani trochu nevěřil. Také mě příliš neoslovily jednotlivé postavy, přestože je ztvárnili velmi kvalitní herci. Závěrečná scéna ve mě budila dojem, že se Errol nemohl zúčastnit natáčení (asi kocovinka :-)) protože tam té jeho postavě vůbec není vidět do obličeje :-) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neobratně, někdy až směšně, režírované drama o ponižované dívce, která se chtěla pomstít tím, že dosáhne vysokého postavení, a když to dokázala, zjistila, že tohle vlastně vůbec nechtěla. Postavy jsou přepjaté až na hranici karikatury a příběh není logický. Konec je dryáčnický - ta dvojexpozice s flashbackem je už výraz čiré režisérské bezradnosti. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Moc mi není jasné jak se tendle film mohl ocitnout v žánru "dobrodružný", protože se jednalo spíše o takové malé drama s detektivní zápletkou. Druhou záhadou je podle mě sám název, protože kapitán Fabián se tam neobjevuje ani v polovině filmu. Klíčem k záhadám by možná mohl být fakt, že scénář nenapsal údajně nikdo jiný než náš kapitán Fabián - Errol Flynn (Flynnovo autorství bývá občas zpochybňováno a je označováno za marketignový tah). Ale jinak je to docela koukatelné dílko s poměrně solidními hereckými výkony a to zejména Vincenta Price a Micheline Presle. Errol to tam se svým projevem lázeňského šviháka taky docela oživil, a přestože je konec krapet slabší, a v zhledem k předchozímu směru jakým se film ubíral lehce mimo, je to docela příjemná oddychovka. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama