Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž (Richard Basehart), který je psychicky zničený z nenávisti svých rodičů, kteří ho nemilují, a ze strachu, že neuspokojí svojí přítelkyni a nebude pro ni dostatečně dobrý, se rozhodne, že spáchá sebevraždu skokem z budovy. Postaví se na okenní římsu, ze které chce skočit, ale policista Charlie Dunnigan (Paul Douglas) chce udělat vše proto, aby mu v tom zabránil. (Streeper)

(více)

Recenze (10)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Henry Hathaway me dokaze oslovit, to uz je jasne. Skoro kazdy film, ktery jsem od nej videl byl fajn. (Vcetne jednoho z mych top noiru Dark Corner.) Zde mame opet dalsi zdarile (noirove?) drama, se spoustou kvalitnich obrazku a celkem jasnym a uveritelnym (ne vsak hloupym) pribehem jednoho mladeho sebevraha, a poldy, ktery se mu snazi pomoct. Doplnuje to cela rada puvabnych a vynikajicich herecek, v cele s Barbarou, ktera byla za mlada opravdu zajimava a pohledna slecna, prestoze vetsina lidi ji asi zna pouze jako Miss Ellie... :-) P.S.: Jedinou zahadou pro mne zustava lajna Grace Kelly, jejiz smysl jsem nejak nedokazal pochopit a v souvislosti s hlavnim pribehem zaclenit... 4+ ()

r007 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že jak stárnu, líbí se mi víc staré filmy ? Některé z nich jsou prostě bez chyby. Natočeno ve svižném tempu, a i když děj se soustředí na mladíka , který se chystá skočit z okenní římsy hotelu, je v něm tolik zajímavých maličkostí do detailu propracovaných, že nestačíte žasnout. Černobílá verze filmu dodává tu správnou atmosféru a já fandila tomu policajtovi celou dobu. Nejvíc v momentě, kdy už se naštval a řekl :Tak skoč ! Jak je možné, že po 70 letech od natočení si myslím, že reakce lidí by byla úplně stejná i dnes ? ()

Reklama

El Indio 

všechny recenze uživatele

Kdyby se někdo v době kdy stál ten chlápek na římse rozhodl, že v tom městě udělá banku, tak by měl náramně snadnou práci. Prostě by tam přišel vzal si prachy a pak by zas v pohodě odkráčel, ještě by se u toho moh naobjedvat a zapálit si cigáro a nikdo by si ničeho nevšim. Veškerý obyvatelstvo bylo totiž tou dobou naskládaný pod mrakodrapem a čumělo jestli sebevrah dodopravdy skočí. A o to aby neskočil se staralo asi stopadesát fízlů a celou tuhle show natáčeli přímým přenosem snad všechny televizní stanice v zemi. A nejlepší na tom bylo, že celej tenhle dav se tam nakumuloval asi během čtrvt hodiny. No nevim, nevim, říkal jsem si, tohle vám asi nezbaštim. Ale pak mi to došlo. Vždyť všichni ti zloději a podobná cháska, kteří by mohli něco vyvést, určitě stáli pod tim mrakodrapem taky a civěli na toho skokana. A stejně tak tam jistě stáli i všichni šéfové továren a další zaměstnavatelé, a proto nikoho další den nevyrazili z práce, kvůli tomu, že celej den někde stál na chodníku a zíral do nebe místo toho, aby makal. Takže jsem byl nakonec potěšen jak to měli režisér a scénárista geniálně promyšlený a uděluji tímto dílu čtyři hvězdy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Atraktívne natočená dráma psychicky zničeného muža na rímse hotela využíva čiernobiele kamerové uhly, skvelé herecké výkony a zmysel pre vyrozprávanie príbehu režiséra Hathawaya. Zaujímavosťou sú mikropríbehy ľudí, ktorí sa ocitli ako "diváci" vnímajúci túto dramatickú situáciu. V epizódnych úlohách sa objavili Grace Kelly a Barbara Bel Geddes. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Premiéra filmu byla odložena o šest měsíců, kvůli sebevraždě dcery jednoho člena ze štábu Spyrosa Skoura, která se zabila vyskočením z okna. (Streeper)
  • Tento film je založen na skutečném incidentu, ke kterému došlo 26. července 1938 v New Yorku. 26 letý John W. Warde vyskočil ze 17. patra z hotelu Gotham. (Streeper)

Reklama

Reklama