Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

honajz 

všechny recenze uživatele

V určité době podobné filmy běžely v kinech a televizi jak na běžícím pásu, a ostatně byly populární i v 90. letech. Německé Fleisch (Kandidáti života a smrti) nás dospívající tehdy strašilo docela hodně. Tohle je taková rozvleklá Ambulance bez akce a bez napětí. Úvod trvá skoro hodinu, přičemž sázka na protivnou, emancipovanou babu bez citu se podle mne moc nepovedla, protože na konci jsem si fakt přál, aby tu hadici našel pozdě a skončilo to celé v Jeffersonově institutu. Možná by mě i víc potěšilo, kdyby šlo o sektu mimozemšťanů zkoumajících lidská těla nebo odebírajících brzlík potřebný pro jejich přežití. Navíc má holka kolikrát štěstí, třeba když pobíhá po těch chodbách, že ji nikdo nevidí dřív, taky mě udivilo, že už po tom objevu ve sklepě nebo po zavření vraha do mrazáku s mrtvolami sama nevolala policii, a tak vůbec. Na zhruba podobné téma se mi o hodně, hodně víc líbil thriller Exterme Measures s Hugh Grantem a Gene Hackmanem. Hvězda navíc za Toma Sellecka, ačkoliv si moc nezahrál. Michael Douglas je tady do počtu, a popravdě jeho postava se možná měla zachovat víc jako macho. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"V kómatu". Film, na který jsem si pamatovala z dětství, ale ne a ne ho najít, protože jsem si za boha nedokázala vzpomenout ani na jeho název, ani na herce, kteří by v něm hráli (Michael Douglas byl pro mě šok). A i když to nakonec nebyl "horor", jak jsem se mylně domnívala, zklamaná nejsem, neboť se jedná o - na svou dobu - velice zdařilý thriller, který funguje naprosto parádně i po pětatřiceti letech.:-) P.S.: Film jsem viděla poprvé a naposledy někdy před patnácti lety a přesto jsem si skvěle pamatovala cca. 75% děje (respektive scén) a číslo smrtícího pokoje k tomu (8)... Neuvěřitelné.;-) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevadí, pokud hned v začátku pochopíte, oč běží. Naopak. Protože do poslední chvíle netušíte, jak příběh půvabné, leč tvrdohlavé Susan Wheeler SKONČÍ. P.S.: Pokaždé znovu a znovu mě fascinují zvídaví jedinci, kteří si žijí své vcelku všední, více či méně naplněné životy přesně do onoho přelomového okamžiku, kdy se v jejich blízkosti vyskytne něco podezřelého. I když nemají policejní výcvik ani žádnou jinou průpravu pro zvládání nebezpečných a fyzicky i psychicky náročných situací, pouštějí se obyčejně bez váhání a bez jakékoli podpory do pátrání na vlastní pěst, ačkoli jim přitom nejde o nic menšího než o život. Velice ráda bych je viděla v reálu, leč ve světě filmu právě nerozvážné počínání hrdinů-amatérů otevírá dveře té správně napínavé atmosféře, která vás postupně pohltí. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jenž nepřekročil svůj stín a dobu, bohužel nepatří k nadčasovým snímkům jako některé jiné z té doby. Dívat se na to dalo, ale spíš ze zvědavosti, jak si povede mladý Michael. Evidentně byl teprve ve svém rozjezdu, moc prostoru nedostal, ale štramáctví a charisma mu nechybělo. Jakoby ty 2 minuty jeho aktivity mezi posledními daly impuls tvůrcům k pozdější hvězdné akční kariéře. Za pozornost a jedno shlédnutí snímek rozhodně stojí. Jako vždy oceňuji soudobé scenérie a nepřehlédnutelný fakt, že lidé v té době byli nejen prostě krásní, ale přirozeně štíhlí, což dnes už z jasných důvodů neplatí. Alarm!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to taková mysteriózní konspirační klasika. Nic převratného či šokujícího, jen řemeslně velmi dobře odvedený thriller z nemocničního prostředí. Příjemné herecké obsazení a slušná porce napětí (pronásledování zabijákem / ochrankou v nemocničních chodbách). "Hlavní" záporák bohužel dosti brzo a lehce odhalitelný - a to snad pro každého, kdo nějaký podobný thriller viděl. 70 % ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama