Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Rushmore je bezpochyby jednou z nejoriginálnějších romantických komedií devadesátých let. Za mořem má kultovní status, který si stále u nás Wes Anderson nevydobyl. Je zkrátka až moc divný a nekonvenční, a to není pro každého. 70 % [Druhé zhlédnutí] Wes Anderson je prostě výstřední až na půdu, na jednu stranu jsou si všechny jeho filmy neuvěřitelně podobné (klad nebo zápor?), ale stále musí být osvěžující pro jakéhokoliv unaveného filmového fanouška. Ač preferuji Hackmana s celou jeho tanenbaumovou famílií, Rushomore je tím štětcem jímž se Anderson upsal ďáblu filmové originality. Mimózní, ale vůbec ne oddechová komedie, která to právem dotáhla do slovníků. 85 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavni postava urcite nebudi sympatie na pockani, musite si k Maxovi najit cestu, aby jste zjistili, ze jeho vtiravy styl a rec je minimalne vtipna a zabavna. Alespon ve filmu to tak funguje, za kamarada bych ho nechtel:-). Z hercu urcite zaujme Bill Murray a Olivia Williams. Nenarocna, ale jinak humorna komedie z americkych skolnich lavic. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

U pana Andersona se vždy nabízí obrat "typicky andersonovsky švihlé", leč tento se může zdát spíše zbytečným a zkušený recenzent by se mu měl spíše snažit vyhnout. Co však dělat, když tato definice nejlépe popisuje daný snímek? Mohla by to být obyčejný škola s obyčejným studenststvem a obyčejným učitelstvem, ale to by to nemohl být snímek Wese Andersona. (Skoro) nic tu nedává smysl, ale baví to... 80% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po Rubenu Östlundovi jsem si zvolil k prozkoumání Wese Andersona. Jeho prvotinu jsem nikde nenašel, tak jsem začal druhotinou, již nabízí Disney+ společně s pár dalšími filmy tohoto originálního režiséra. Bylo vtipné sledovat Jasona Schwartzmana pubertálního v jeho možná jediné hlavní roli. Příjemná tříhvězdičková podívaná, která rozhodně nemůže urazit. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde pani Crossová a Max kŕmia ryby a hovoria o smrti milovaných, musel Jason Schwartzman (Max) stáť na krabiciach, aby bol rovnako vysoký ako Olivia Williams (pani Crossová). (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama