Reklama

Reklama

Recenze (15)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ázia, v tomto prípade priamo Hong Kong, to je úplne iná filmová kultúra než tá americká či európska, na ktorú som zvyknutý. Iný kraj, iný mrav. To, čo funguje v našich zemepisných šírkach, sa javí nepodstatné na ázijskom kontinente, a naopak. A o tom to je! Rôznorodosť kultúr a tradícii sa prejavuje. Škoda len, že vďaka čoraz väčšej globalizácii sa rozdiely pomaly stierajú. Pomerne brutálny japonský gore-shocker “The Rape After“ (Yin zhong), to svoje HK čaro ešte obsahuje. Temnota, mystéria a tajomno – tri základné zložky, ktoré budujú atmosféru strachu cez tmavé, chladom presiaknuté zábery modrej kompozície, charakterizujú pocit budovaného strachu. Slušné gore efekty, ázijská bizarnosť, nepríjemnosť, a tá VEC (žeby Carpenter trocha inšpiroval), udávajú rytmus inak bežného démonického béčka so zombie vyvrcholením. Revenge horor s odkazom – “neusiluj o potrat, vypomstí sa ti to“; prípadne “embryo neinhaluj, nepáľ, astmu tým nevyženieš, ale zlého ducha do domu týmto omylom privedieš“. Kuchárku “Varíme s embryom“ nebrať! To radšej Novotného a jeho pomazánky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím, asi jsem ve spojení s tímhle filmem slyšel až příliš superlativ a tak jsem čekal něco jiného. Jasně, má to fajn oldschoolovou atmosféru, pár potenciálně disturbing momentů atd, ale jinak je to docela ptákovina. Strašně zdlouhavé, příběhově slabé, ani ta filmařina nepřesahuje běžný brakoidní standard hongkongských kočkotrojek (spíše naopak). Na mě tohle asi moc nefunguje a rozhodně to nehodlám nadhodnocovat jen z nějakého hipsterského pocitu, že tuhle starou, kdysi blbě sehnatelnou a obrazově zoufale nekvalitní horrorovku moc lidí nezná. ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Tŕnistá je cesta priaznivca žánru desu a hnusu, ktorý sa necháva, tak ako ja, inšpirovať pri výbere tunajšími hodnoteniami. Nie je to prvý raz, keď som si zadovážil titul zabalený v peknej červenej farbičke s vysokým percentuálnym priemerom a po zhliadnutí pocítil trpké sklamanie, i keď pripúšťam, že vždy sa jednalo, rovnako ako pri tomto filme, o titul, ktorý mal len pár hodnotení. K filmu stačí bez úskokov a tyranie na rovinu napísať, že ide o krásnu ukážku lacného braku, ktorý jednak nie je desivý a o nejakom budovaní atmosféry taktiež môžeme hovoriť iba vo veľmi ironickej rovine. Zvlášť prvých 30 minút sa snímka akoby nevedela naplno poddať žánru, ktorý má byť v jej prípade dominantným, až na pomerne zručnú zahajovaciu scénu, ktorá mi navodila očakávania spôsobené sledovaním raných expertov na inakosť a anatomické deformácie (Lyncha a Cronenberga). Je to jediná scéna, ktorá obsahuje nepríjemnú, tiesnivú auru neznáma. Vrcholom však mohla byť sekvencia so zhoreným ženským telom, v ktorom sa nachádza stále živý plod, vtedy sa opätovne manipuluje s divákovou fantáziou a vzťahom k bizarným predstavám, no jej vyústenie je tak stupídne, že si tvorcovia odo mňa vyslúžili iba ďalší uštipačný úsmev (nie, Eraserhead je skutočne iná liga). Zvyšný materiál je už len hlúpučký a naivný zombie chaos, v ktorom sú scény ako trhanie uší alebo smrť na latríne opätovne len na smiech, čo predpokladám byť nemali, pretože o adekvátnej splatterovej zábave sa tu baviť rozhodne nemôžeme ani omylom. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tomuto gore snímku sa občas pred pôvodný názov nalepí titulok DEVIL FETUS 2. A teda každý, kto MO TAI ( čiže DEVIL FETUS ) videl, musí aspoň z časti súhlasiť, že tu ide o voľné prerozprávanie tohto príbehu. Je skvelé, že sa ázijský tvorcovia neboja ukázať ,,to pravé orechové,, a je skvelé, že triky a masky niesu na infantilnej úrovni, ale s vatou okolo toho všetkého, si však rady dať nevedia. YIN ZHONG je hororovo hustý, ale dramaticky slabý kúsok východnej strašidelnej kinematografie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Špičková, nářezová asijská horrorová jízda!!! Myslel sem, že se bude jednat o nějaký klasický CAT III exploitation, ovšem dostal jsem skutečně nefalšovaný horror, kde děj ustupuje horrorovému materiálu všeho možého druhu a sype na diváka jednu hrůznější scénu za druhou a aby toho nebylo málo, tak ještě jednu odpornější scénu za druhou ... Tohle je fakt nářez ... Hlavní hrdina si přivede domů dívku, která spí na jeho posteli. V bytě má ukradenou sošku, prokletou temným kouzlem a naplněnou popelem ze spáleného potratu. Tato socha v noci ožije, ženu znásilní, ta otěhotní, později s tímto mužem chce svoji situaci vyřešit potratem u nějakého šíleného felčaře (jedna z mnoha extrémních scén ...), odsud však uteče, nakonec se s mužem vybourají v autě a ona v něm uhoří za živa. Na muže jen stačí vřískat, že se mu po smrti pomstí ... Už v tuto chvíli je film neuvěřitelně pekelně rozjetý, ale to pravé peklo nastane, až se mrtvola uhořelé ženy a její plod dostanou znovu "na svět". Excelentní hrůzné masky, šílené temné scény, zatemnění do modra jako v klasických cat III exploitarech, děsivá atmosféra, mraky gore scén ve stylu "oldschoolové fulciovské školy", mrtvoly, naložené potraty, zvracení před kamerou, vymítání posedlých, zvracení živých žab (!!!), útok oživlých mrtvol v márnici, utopení mnicha v latríně plné výkalů, atd., atd. ... Tohle je fakt jeden z nejlepších asijských horrorů, jaké jsem kdy viděl ... Hodně připomíná stejně tak raritní kousky jako je Centipede Curse (1984) (vymítání, zvracení živých zvířat, ...) a Red Spell Spells Red (1983) (celková bizardnost, hnusy ze všech stran apod.). Tohle se mi fakt strašně líbilo, tak dobrý horror už jsem opravdu dlouho neviděl ... bomba!!! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama