Reklama

Reklama

Austin Powers - Goldmember

  • Česko Austin Powers v Goldmemberu (více)
Trailer 1
USA, 2002, 94 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Neodolatelný lamač ženských srdcí Austin Powers (Mike Myers) se vrací už potřetí. Tentokrát však bude jeho poslání ještě těžší, než v předchozích dvou dílech. Doktor Evil si totiž pro své zákeřné světovládné plány našel silného společníka, arcilotra a ničeho se neštítícího gaunera Goldmembera. Jejich společná akce na sebe nenechá dlouho čekat. Podniknou cestu časem a unesou Austinova otce Nigela Powerse, jednoho z nejrafinovanějších špiónů, jakého měla kdy Anglie k dispozici. Austin neváhá ani minutu a vrhá se do roku 1975, aby společně s lovkyní gaunerů Foxy Kleopatrou (Beyoncé Knowles) osvobodil svého otce. A otázkou zůstává, zda se podaří i tentokrát supersvůdnému superšpiónovi nepadnout do sítí lásky a naopak chytit své protivníky do sítí zákona... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi smutný, tenhle Austin Powers je nepovedenou parodii na sebe sama. Zatímco první díl byl příjemným filmem, druhý rozvernou taškařicí, třetí se stává pouze jejich vykradačkou s minimální invencí, těžko říct, zda je to nějaký zvrhlý tvůrčí úmysl, nebo jen nedostatek nápadů. Začátek je příšerný, krom zajímavých cameo rolí slavných tváří tu není nic co by diváka znalého předešlých dílů mohlo chytnout a znovu strhnout do toho bláznivého kolotoče. Nová Myersova role je trapná a postrádá na nějaké větší výraznosti, to že má Zlatů úd zlatý úd a ještě k tomu šišlá není rozhodně dostatečný prvek k nové postavě. Jistě, i Tlustý Parchant je plochá postava, ehm, ale rozhodně nepostrádá na výraznosti a do komediálního konceptu celé série zapadá jistou originalitou. Zlatý Úd je jen a pouze variací na všechny ostatní postavy a přispívá jen minimem fórků. Dr. Zloun je stále úžasný jako dřív, i když i on vypouští z úst jeden vyčpělý žertík za druhým, jak se zdá, tahle úchvatná postava dostála svého vrcholu v geniálním druhém dílu. Samozřejmě řeknete, že Goldmemeber dává divákům nové parodizační scény, ale ty jsou většinou velmi nevtipné a chybí jim ta klasick Myersovská roztržitost a dementnost, či jak to nazvat. Celé je to totiž mnohem umírněnější než oba předchozí díly. Zajímavý zlom ovšem přichází ke konci snímku, to už jsem se opět začal smát a dvě vykradené scény tu získávají nový - ještě drsnější - nádech (stínohra a podivné letící těleso). Tenhle zlom začně ve chvíli, kdy MÉ MINI bojuje s Austinem v hotelovém (?) pokoji. To co přijde pak je k čertům legrační (Austinovské MÉ MINI hovoří za vše). Nebavil jsem se sice jako u předchozích dílů, přesto tahle trilogie zůstává v mém srdci zapsána jako série nejlegračnějších filmů, u nichž se velice divím, že je nedokážu nenávidět. [TOP 19/6 33%] ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je místy pořádně velkolepý. Hlavně je to samé hvězdné cameo, obzvlášť v epickém začátku. Předchozí díly občas taky hodily nějakou písničku, ale trojka má poměrně dost vynikajících hudebních čísel (např. parodie na rapový hit Hard Knock Life s Dr. Zlounem a Mini-Me či velmi povedený rockový song Daddy Wasn't There). Je tu dost široká škála vtípků, od těch úplně nejprimitivnějších nechuťáren, přes filmové parodie až po slovní humor. Myers tu některé vtipy opakuje (někdy i podruhé), což mi někdy trochu vadilo, ale někdy se mu podařilo ten vtip udělat lepší (např. zdejší stínohra s Powerse a Mini-Me mi přišla super). Celkově mám z filmu dojem, že se snažil dělat všechno na max, takže o to víc jsou ty špatný vtipy blbý, ale o to víc jsem taky byl nadšený z těch dobrých džouků. V čem ale film nejede na maximum je to, že Goldmember není zdaleka tak sexy jako předchozí dva díly, kde bylo někdy slušné erotické dusno. V hlavní ženské roli se tentokrát nakrucuje Beyoncé s afrem a push-up podprsenkou, ale jinak se buď jen snaží hrát drsňačku nebo se roztomile usmívá. Když dá Austinovi na konci pusu, tak je to jako kdyby byla jeho sestra, ne milenka. Ve třetím Powersovi je nejvíce vidět, jak to je nevyrovnaný film. Někdy je hrozný, někdy dokonce i nudný, ale někdy je to naprostá paráda. (7/10) ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Raketovým rozjezdem (v úvodní půlhodině se tísní drtivá většina neokoukaných vtipů) Mike Myers doslova zatluče diváky do sedadel... Chudáci - zbylou půl hodinu se snaží z kina utéct, aby se dostali pryč z dosahu překrucovaných, trapných a tisíckrát viděných gagů... Nová postava Goldmembera je zřejmě to nejslabší co kdy Myers vymyslel a Michael Caine evidentně neví čí je... Doufám že po tomhle fiasku se dalšího dílu nedočkáme (i když... Goldmember vydělal slušné peníze, takže... asi dočkáme)... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najslabší zo všetkých dielov. Nepomohli ani hviezdne hostovačky (Kevin Spacey, Tom Cruise, Gwyneth Paltrow). Tentoraz nemá Austin Powers po svojom boku sexy herečku, ale Beyoncé, ktorá tiež ničomu nepomohla (skôr vyložene kazila). Najväčší rozdiel medzi predchádzajúci filmami a trojkou je skutočnosť, že Goldmember vsádza predovšetkým na fekálny humor, ktorému šéfuje Tlustý Bastard. Hovna, chlupaté bradavice, močenie, prdy, tak toho dostanete nestriedmy nášup. Pôvodná štýlovosť sa úplne vytratila, a čo nesmrdí o výkaloch, tak to sú bohužiaľ len opakované vtipy z minula. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Austin Powers mi nikdy docela nesednul, ale u předchozích dvou dílů jsem se bavil lépe. Tady se mi nejvíc líbil úvod (Cruise, Spielberg a spol.) a pak už jen semtam nějaký záblesk, který mě vyburcoval z trapné nudy (např. Zlounovo hip-hopové číslo ve vězení). Mike Myers sice hraje minimálně čtyři postavy, ale co na tom? Vždyť takový Goldmember je vlastně postava až překvapivě nezajímavá. Nic pro mne... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (9)

  • Společnost Metro-Goldwyn-Mayer Inc., která vlastní práva na celou sérii filmů o Jamesi Bondovi, podala žalobu na tento film. Nelíbilo se jim totiž, že Goldmember nápadně připomíná slavnou bondovku Goldfinger. Stejný problém měli už s názvem druhého dílu Austin Powers: Špion, který mě vojel. Tento titulek si spojovali s bondovkou Špion, který mě miloval. Ani s jednou ze svých žalob ale neuspěli. (HappySmile)
  • Ústřední melodii nazpívala Britney Spears. Písnička se jmenuje "Boys" a ve videoklipu, který se natáčel v Los Angeles, se objevuje i Mike Myers jako Austin. (HappySmile)

Reklama

Reklama