Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantika na osamělý večer při vínku. Gwyneth byla dost unylá, jako ve všech svých filmech, ale Aaron Eckhart to napravil, působil strašně sympaticky. Navíc měli oba pro mě ideální zaměstnání - být placený za to, že celé dny ležím v knížkách a dokumentech o spisovatelích, o kterých normální člověk v životě neslyšel. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film se mi libil natolik, ze jsem si koupila i predlohu, ktera samozrejme film predcila v mnoha smerech, ale stejne jako knihu, kterou jsme precetla nekolikrat, tak i film jsme videla nekolikrat a porad bavi. Mozna to budou i moji zalibovou stourat ahledat souvislosti a tka tohle tema je mi velmi blizke :) ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, na který jsem náhodně narazila v dopoledním televizním vysílání. Tato komorní, ale nikoliv nudná romance mne upoutala prolínáním dvou milostných příběhů, kde obzvláště ten o osudu dvou viktoriánských básníků s Jeremy Northamem a Jennifer Ehle mne zcela okouzlil a zatlačil do pozadí hlavní linii filmu. Vůbec celé herecké obsazení bylo působivé, hudba velmi příjemná a krajina fantastická. Takové filmy mám ráda. Bylo to nevšední zaměstnání hledat v časech dávno minulých bílá místa v osudech slavných osobností. Taky bych ho brala. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Ano, není to film, u něhož si napětím okoušete nehty na nohou (:-D), ale nudný? Neřekla bych. Je pravda, že jsem ho sledovala v podstatě jen kvůli Gwyneth Paltrow a Aaronovi Eckhartovi, které mám moc ráda, ale téma ani příběh mě nenudily a docela mě zajímalo, jak to skončí, což mě většinou u nudného filmu nezajímá. Posedlost není film, který by změnil dějiny kinematografie, ale potěšil mě. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi intímny pohľad do života (pocitov, posadnutosti, lásky, bolesti...) dvoch viktoriánskych básníkov,odhaľovaný dvojicou súčasných mladých vedcov. Zanechal vo mne silný dojem súcitu, so striedavými pocitmi pochopenia a nepochopenia ľudskej slabosti a sily. Ale mám v tom jasno: posadnutosť neprináša radosť a šťastie! Práve naopak! Je to bolesť a nešťastie v zlatom pozlátku pseudoradosti. Platí to nielen vo viktoriánskom období. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama