Reklama

Reklama

Submit to Me

Krátkometrážní
USA, 1985, 12 min

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto som si naplno uvedomil, prečo ma Kernova tvorba tak priťahuje. Zachytenie jednotnej vlny. Všetkých tých odvalencov, pankáčov, bezdomovcov, anarchistov a šialencov čo som kedy stretol a pohovoril s nimi, mali v sebe niečo, čo esenciálne zachytáva Kern - drsnú muzikálnosť (vo význame - tvrdej expresívnej hudby, často atonálnej, ale derúcej sa priamo z jedinečného prežitku bez ohľadu na poslucháča), túžba po absolútnej, previazanej láske, bičovanej a bičujúcej; všetko toto prežiť najradšej v akomsi halucinačnom opare matne žiariacich voskových pasteliek, v nezreteľnej, no slastnej zóne opojenia súzvuku hudby, alkoholu, fajky, striekačky a akéhokoľvek prostredia, kde sa dá zložiť, kde ktosi vydedencov nechá sa zložiť bez ohľadu na následky. Presne to som cítil pri Submit to me. Presne to cítim pri väčšine Kernových, akokoľvek nedokonalých, nechutných a inak uletených filmoch. A cítim to nielen z formy, ale najmä z ľudí, čo v nich vystupujú a z pamparádnej hudby, čo ich zvyčajne sprevádza. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já KURNÍK (pro milého čsfd cenzora, nedávno zavedeného, neplést s nadávkou děvkózní podstaty, tohle je domeček pro kury) koukám na takovýhle odpad?! dovolím si popsat, co za scény se zde vyskytuje, v první polovině je tu sbírka podivných ženštin nehezky oděných a snažících se tvářit drsně a sexy zároveň, což produkuje výsledek podobný tomu, když se obé výrazy pokouší morbidně vypelichaný lumík s artrózou uší. Pak se tam přidá i pár emo chlapců s očními stíny a je tam pár litříků tekutiny červené barvy, co má buďto představovat krev, nebo amerikánskou závislost na kečupu, nevím jistě, podle barvy konzistence a inteligence snímku to může být v podstatě cokoliv. Sprosté slovo, atmosféra nula, sprosté slovo, dvě sprostá slova. Odpad. Na druhou. Tralalala. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První seznámení s Richardem Kernem dopadlo na výbornou.Hudba,která prostupuje celým snímkem je naprosto dechberoucí.Jakoby se hudba dodatečně tvořila na natočený film.Ze záčátku rozpaky,ale na konci maximální spokojenost.Milovnící krátkometrážních bizardností-vřele doporučuju ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Krátký, snad studentský film. 7.39 min. Na úvod vnadné ženské tělo, pak jiná ženská těla, štíhlá a vrtivá i plazící se. Klátící se muž s postavou žížaly.*** K vidění jsou i svázaná těla, křičící, uměle křičící, ne ze strachu, ne z osamělosti, ale že to mají ve scenáři. Dochází i k souloži a při ní k boji, kdo koho uškrtí první, zda muž ženu nebo obráceně. Obrazy, které jsou k vidění v ledcjakých filmech Narkoman jako symbol absolutní prázdnoty, potřebuje šlehnout aby ji zahnal.*** Vyprahlé životy touha po snadně vydělaných penězích, pro někoho po zážitku (?)...Prázdnota, samota, nevědí °čím naplnit své životy. Nejvíc jsem takových lidí viděl v Londýně. V Praze žije hodně ještě selský lid, tam je jich na sto tisíc obyvatel méně obdobné řešící, neb selský lid ještě baví pomlouvat, věnovat se naivisticky jakoby dětem, i když ti co se jim věnují, tak jsou často právě dospělé děti a díky tomu žijí a brebentí a bludaří ala uživatelka KARKULA. I na csfd je jasný vzorech místního lidu..atd.***(5.10.2010) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Extrémní Kernovo video, tentokrát zcela nenarativní, spíše dlouhý extrémní hudební klip. Výborný noise-rock/post-punk doprovod skvěle dotváří Kernovy eroticko-krvavě-fetišistické noční můry, kterými nás provází obě ústřední a patřičně sexy krásky - Lydia Lunch a Lung Leg. Kdo chce začít s Kernovou tvorbou či obecně s Cinema Of Transgression, tak tohle je (spolu např. s Right Side Of My Brain nebo Fingered) ideální snímek na seznámení. Mimochodem fotku ze scény se zfetovanou Lung Leg, klečící na zemi a prskající do objektivu kamery můžeme vidět i na obalu kompilačního DVD Cinema Of Transgression vol. 1. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ulítlé video od Kerna mě tentokrát nestihlo znechutit, nasrat ani nudit, spíše naopak. Tradičně výborný výběr hudby zde padl na Butthole surfers, k jejichž skladbě ty zvrhlý vizuály padly jak prdel na hrnec. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Při natáčení tohohle musel být Kern těžce pod vlivem. Moc se mi to nelíbilo, až na ten konec. Při něm si slabší povahy dávaly ruce před obličej. Mňam. // "Otrlý divák" 2007 ()

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama