Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Kanzaki je svědkem smrti své snoubenky Miny a je odhodlán najít jejího vraha. Mina se mezitím dostane k bráně zlosti, kde se od strážkyně dozví, že jako každý člověk, který zemřel násilnou smrtí, má tři možnosti, kudy se vydat. Branou do ráje a reinkarnace, nebo se vrátit do světa živých jako duch, nebo proklít jednu osobu k smrti a ubírat se poté do pekla. Má několik dní na rozmyšlenou. Mezitím se Kanzaki blíží vyřešení případu, kdo je odpovědný za sériové vraždy, při nichž obětem chybí srdce, stejně, jako se to stalo jeho snoubence. Případ se ovšem začne značně komplikovat. (Vavča)

(více)

Recenze (8)

Marius 

všechny recenze uživatele

Klasický problém Kitamurových filmov je neúmerne naťahovaná stopáž. Čo sa však dalo s prižmúrením oka odpustiť v Azumi či Versus, v Sky High sa skutočne nedá. Napriek klasickej manga-alike kitamurovskej cool štylizácie a výbornej dynamickej kamere tento film trvá dlhšie než má, a to zhruba o pol až trištvrte hodiny. Zhrnuté , na dievčatá (hlavne na Kanae) s katanami sa síce výborne pozerá, ale čo je veľa to je moc. 5/10 ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si zcela vysloužil u mě označení „haluzna“. Začíná to jako zajímavá mystery detektivka, která postupně osciluje mezi ohromnou fantasy hovadinou a docela slušným thrillerem, což vás donutí to nakonec dokoukat až do konce. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od pana Kitamury, prvním byl Aragami. Zajímavý námět pro příběh, skvostné herecké obsazení neboť Yumiko Shaku i Shosuke Tanihara patří k mým oblíbencům, ale i ostatní herci odvedli dobrý výkon, jejich postavy jsou přesvědčivé. Celý film dovedně střídá nálady od tajemna po strach až po čiré napětí a akci. Vše podporuje vhodně zvolená hudba. Vizuální mistrovství, cool stylizace režiséra mi velmi zachutnala. Jeho nápaditost kraluje nejen v akčních scénách, které mají spád a jsou značně nabušené, jeho styl práce s kamerou se mi dost líbí, bezpochyby vám to může připomenout jednoho asijského velikána akčního filmu(John Woo, jiní tvrdí že Petera Jacksona), ale Kitamura pouze tupě nekopíruje přidává něco typicky svého. Navíc film dovedně kombinuje několik žánrů, máme zde také romantickou linii, která je příběhu ke cti a nijak mu svým podáním neškodí. Komu se líbil film má k dispozici ještě dvě sezóny stejnojmeného seriálu http://wiki.d-addicts.com/Sky_High ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kitamura je rôznorodý rejža. Skúsil kaiju žáner ( GODZILLA : FINAL WARS ), slasher ( THE MIDNIGHT MEAT TRAIN ) či katana mlátičky ( AZUMI ). A práve to posledné, mu z môjho pohľadu akosi nejde. Už pri AZUMI mi vadilo jeho prehnané a nelogické režijné vedenie, nuda a rádoby cool štýl. Tu je to len do pol kosti, ale aj tak fraktúry vytŕčajú. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Azumi je další film Ryuhei Kitamury spíše mírným zklamáním. Japonská děvčata s meči jsou sice pořád bezva, ale tentokrát mě ten duchařský příběh o dívce Mině (Yumiko Shaku), která se stala obětí sériového vraha a ocitá se v zásvětí u Brány hněvu, nějak nedostal…Tvůrci zjevně nedokázali přetavit předlohu (TV seriál) do podoby celovečerního filmu. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Vcelku mám rád dlouhé filmy, rozhodně o dost více než filmy co skončí dříve než začnou. Všichni tu naráží na natahovanou stopáž. Je pravda že Kitamura většinou pod 120 minut rozhodně nejde, ale zde to nevadí. Po celou dobu jsem si film užíval a na žádné vyloženě hluché místo nenarazil. Je pravda že je tu pár zarážejících scén ale při pohledu na film jako celek to také nevadí, stejně jako postupná změna žánrů. A mimochodem na pěkné slečny s katanama je vždy radost pohledět... ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Kitamura má zvláštní smysl pro filmařinu a zásobuje nás roztodivnými kousky všech chutí. Například jako v tomto filmu – sledujeme příběh detektiva, jež se snaží chytit masového vraha, který má velice „vybrané“ způsoby likvidace svých obětí. To se pak lehce stane, že na jeho svatbu dorazí nevěsta, které ovšem něco chybí : srdce. A to už člověka dokáže pořádně dožrat. On se dává posedle na vyšetřování vraha a jeho zavražděná vyvolená se v podobě ducha dostává k bráně hněvu (holt obětem nehod a vražd Kitamura nedopřeje klidu). Tady si duše zvolí smrt (expres do ráje a pozdější znovuzrození) nebo zůstane přízrakem a navždy se bude potulovat světem živých nebo nejhorší variantu, kdy prokleje svého vraha, ale za to si vyslouží překrásný výlet do pekla první třídou bez odkladu. Když se u brány shromáždí všechny duše dosud zavražděných dívek, začne Kitamura rozjíždět jeho tradiční fantasy „rubanice“, plné mytologického pozadí příběhu, překrásných a nebezpečných Japonek s hodně ostrou katanou a dobře odvedeným audiovizuálem. Toť vše, neboť kupa chyb, nelogičností a spousta zbytečných scén sráží Sky High na kolena do řad „dobře jednou viděného průměru“! Kdyby film prošel razantním sestřihem, bylo by to úplně jiné kafčo. ()

Arrow 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velmi překvapil. Nejprve to vypadá jako klasická detektivka, která se postupem času mění v horor a následně fantasy. ()

Reklama

Reklama