Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1995 a čtrnáctiletá Ann a její matka Adele se stěhují z malého městečka do Los Angeles. Adele se chce oprosti od maloměstského života, který ji dusí. Doufá, že se jí v novém bydlišti splní její tajná přání. Naproti tomu Ann není stěhováním vůbec nadšena. Nechce opustit své přátele a spolužáky. Ani po dvou letech strávených v Los Angeles není vztah mezi matkou a dcerou nijak ideální. Adele stále věří ve své tajné sny, zatímco Ann je realistka. Jednoho dne se však jejich životy zcela změní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Od Susan Sarandon snad ani nikdo nečeká jiný než dobrý výkon. A od Natalie Portman už teď taky ne, ale musím říct, že mě překvapila, vcelku mladá a už zdatně sekundovala Sarandonové. Takový oddychový film, docela mi to uteklo a v podstatě jsem se nenudila. Ale když se nad tím zamyslím, tak ten film byl vlastně o ničem. Prostě jen na zpestření nudného odpoledne nic víc, nic míň. 3* Být Ann a muset snášet takovou matku, utekla bych od ní už na začátku filmu, v momentě, kde jí vysadila z auta u kraje silnice. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Adele je elegantní doktorkou psychologie, vlastní velký dům v Beverly Hills a je provdána za úspěšného zubaře - scénáristu. Po pravdě řečeno je to spíš její sen, ale jelikož je Adele přesvědčená, že si takový život zaslouží, tak si sbalí pár zavazadel (jedním z nich je dcera Ann) a vyráží za svým snem s vědomím, že každý rodič ví, co je pro jeho dítě nejlepší. Následující nezbytné výměny názorů mezi generacemi jsou tak trochu ze života, ale snímek od mého spontánního zívání neuchránila ani přítomnost dvou mých oblíbených hereček.. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když matka (Susan Sarandon) prchá před svými démony, neuvědomuje si, jak dcera (Natalie Portman) trpí. Změna prostředí, která matce pomáhá, představuje pro dceru nepřekonatelný stres... Film jsem viděl již před delší dobou, a kromě jediné scény (herecký konkurs mladé Ann) si pamatuju jen to, že jsem měl hodně velké problémy u filmu neusnout. Ani Susan Sarandon, ani Natalie Portman, jakože v jiných filmech dokonalé, tu ve mne nenechali žádnou vzpomínku... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečné drama ze života (toho amerického), které stojí za zhlédnutí především díky Natálce. Více drama než komedie, postava Susan Sarandon je místy dost nesnesitelná, takže se vůbec všem těm hádkám nedivím. Závěr je klasicky cukříkový, ale zas ne tolik, aby mě to dokázalo otrávit. Jako jednohubka na nedělní odpoledne to funguje velmi slušně. ()

mzop 

všechny recenze uživatele

Výborný film, na 90%. Hodnocení tady mě mrzí. Já jsem párkrát zamáčkla slzu, protože jsem se velmi rychle vžila do hlavní hrdinky. Konzumní divák jeho hloubku a hodnotu pochopí jen tehdy, pokud si prožije něco podobného. Mně tento snímek oživil staré rány, které jsem již považovala za úplně zahojené. Přesto se na něj někdy ráda podívám, takováhle kvalita se zas tak často nevidí. V čele navíc skvělé Natalie Portman a Susan Sarandon. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natalie Portman hraje ve filmu čtrnáctiletou, přestože ji v době natáčení bylo již 17 let. (Stanley619)
  • Susan Sarandon informovala filmové producenty, že se projektu nezúčastní, nebude-li Natalie Portman obsazena do role její dcery. (ČSFD)

Reklama

Reklama