Reklama

Reklama

Balance

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Západní Německo, 1989, 7 min

Obsahy(1)

Kdesi v hmlistom priestore sa vznáša plošina, na ktorej stojí päť mužov, ktorí udržiavajú jej rovnováhu. Zrazu sa jednému z nich podarí kdesi z neznáma vyloviť červenú hraciu skrinku, no po počúvaní hudby z nej túžia aj ostatní. Kvôli svojmu sebectvu, neprajnosti a chamtivosti sa snažia mať skrinku len každý sám pre seba, pričom postupne padajú z plošiny, až na nej ostane len jeden muž. Ten sa ocitá na jej okraji a oproti nemu na druhej strane leží skrinka, avšak sám je úplne bezmocný aby sa k nej dostal. Krátky film dostal okrem Oscara aj niekoľko ďaľších ocenení. (curunir)

(více)

Recenze (57)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Oskar? Za co? Nevím, ale tuhle myšlenku, kterou tento film celkem jednoduše a celkem i dost otveřeně představuje mě osobně nijak nenadchla. Nebo neneadchla - abych se vyjádřil přesněji - ona ani nadchnout nemůže - a ukazuje lidské vlastnosti a jejich následky. Nejsem moc velkým milovníkem lidí a o jejjich chybách vím už dost dloho a snad proto mě tento kraťoučky filmek ničím nepřekvapil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kraťas i vzhledem k roku vzniku a místu vzniku. Přesto do dokonalosti mu něco chybí. Možná ta truhla neměla být s hudbou, ale naplněná penězi. To by dostalo úplně jiný rozměr. Ale díky své abstrakci si lze tento kraťas převést do jakékoli společenské roviny. Touha po majetku, touha po něčem dosud nepoznaném, důležitost spolupráce, nemožnost radosti bez jiných lidí. Každý si v tom může najít cokoliv se mu zachce. V tom tkví největší síla tohoto mini-dílka. 80% ()

Reklama

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Oh, I'm impressed. This is something so original that I lack proper words. A proto jsem začal psát anglicky. Vskutku, díky youtube a dalším video stránkám se na to může podívat každý. A opravdu, každý, kdo se na to podívá a je alespoň trochu vnímavý a ví o světovo-politické situaci, tak pochopí. [url] http://www.youtube.com/watch?v=0Yj3x4AELDw [/url] ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Animák s takto absurdním dějem jsem ještě neviděl. Nějací vysocí lidé. Kdo jsou? Co dělají na té podivné plošině která se vznáší ve vzduchu? Spíše ve vzduchoprázdnu... A co má znamenat ta skřínka? Přitom za zdánlivou absurdností a nejasností se skrývá perfektní metafora na lidskou společnost plnou chamtivosti a zákeřnosti...Nejzvláštnější a přitom nejuhrančivější animák co jsem kdy viděl. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oscarová krátká filmová hříčka - 5 panáků balancuje na naklánějící se desce. Zprvu vzorně spolupracují při udržování rovnováhy, jakmile však mohou získat hrající "poklad", začnou bojovat každý na vlastní pěst a spolupráce se změní v konflikt kdo z koho. Myslím, že nejen v politice vidíme to samé každý den, pokud jde o koryta. Celý film (7:31) http://www.youtube.com/watch?v=91bNp7HJolE ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama