Reklama

Reklama

Demi-tarif

Obsahy(1)

Režisérce bylo šestnáct let, když za svůj scénář Dětská sleva získala cenu SOPADIN. Několik produkčních společností souhlasilo s natáčením, pokud ji bude hlídat zkušený režisér, na což Le Besco nechtěla přistoupit. Nakonec jí film pomohla zrealizovat malá produkční společnost Karedas. Natáčení bylo s minimem prostředků dokončeno po dvanácti dnech. Přesto snímek sklidil uznání na více než padesáti festivalech po celém světě. Vypráví příběh tří malých dětí, které žijí bez matky, ale snaží se na dospělé působit dojmem, jako by tomu tak nebylo. Chris Marker označil tento snímek za stejnou událost jako ve své době Godardův opus U konce s dechem. Podobnost není v novátorské formě, ale je přítomna v atmosféře a okolnostech vzniku.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Osamělé děti... Matku ani otce zde nespatříme, přesto je matka stále přítomna. Filmem nás provází hlas jedné z dívek, doplňuje a osvětluje danou situaci s nadhledem několika let. Každý ze sourozenců umí uvařit jedno jídlo. Příliš nespí, protože spánek nepotřebují, později se potulují po kinech, neboť jim vypnuly proud. Neradi chodí do školy, proto se snaží onemocnět - běhají nazí v nočním městě. Kradou s přehanou sebedůvěrou, což se jim vymstí. Převlékají se do kostýmů, aby unikli ze své identity.Toť vše. Některé záběry kouzelné jsou, ale postrádám děj. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Filmov, kde sa hlavní hrdinovia pretĺkajú nejakou "nevšednou" situáciou pred okom dokumentárne nevyberavej kamery, je na svete habadej. A filmov, kde sa nič prevratné ani nečakané nestane, je ešte viac. Keď sa tieto dva faktory spoja, veľdielo dostane nálepku "ART" a zožne pár cien na festivaloch. Ja - divák som občas zasiahnutý emóciami, ktoré tie filmy obsahujú. Tento bol bohužiaľ rovnako nudný ako Husákove novoročné prejavy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama