Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

sarume 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju pohádku pro dospělé ženy:) Krásní a vtipní lidé,trocha nedorozumění a nějaká ta věc jenž je rozděluje , kapka britského humoru v podobě spolubydliciho a na konci , který je až kýčovitý Vám ta slzička ukápne:) Jinak za poznámku stojí scéna, kdy hlavní hrdina prochází ulicí a projde celým rokem. Krásné ztvárnění uběhlého času. žadné" o 9 měsíců později".) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ačkoliv je příběh absolutně nereálný, díky příjemně poklidnému tempu, lehké romantice a špetce jemného inteligentního humoru se může řadit spíše mezi ty lepší romantické komedie. Julia Roberts je decentní, středně odměřená, ale stále lidská a vhodně pomáhá své postavě poukázat na to, že celebrity jsou taky jen lidi. Škoda jen, že film v některých momentech spadá dost do průměru a provařených/předvídatelných pasáží - celkové vyznění není nijak speciální, tudíž třebaže nejsem zklamán, v horizontu všech filmů musím zůstat na lepších 3*. 7/10 ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch pár posledních, naprosto kýčovitých minut, dala bych i za 5. Romantická komedie jak má být, výborný soundtrack a skvěle praštěný spolubydlící. Proč jen všechny filmy musí končit takovým hrozným happyendem (svatba, děti a žili spolu šťastně až do smrti...?) - mně by stačil jako happyend jen fakt, že se ti dva prostě našli a rozhodli se zkusit být spolu, stejně jim to dlouho nevydrží :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvůli těmhle upřímným romantickým postavám a širokým úsměvům se stane Julia Roberts nesmrtelná. Hugh Grant už sice dávno opustil své role nesmělých, leč inteligentních týpků, avšak právě do Notting Hillu padne perfektně. Je to ideální směska nevtíravého humoru, slušných emocí a jako koření nechybí britský šarm, který tady překvapivě vůbec nevadí - zřejmě Londýn dělá svoje. Navíc je tu cítit neodolatelný devadesátkový punc, kdy to všechno ještě bylo doopravdy. S odstupem času je to sice pekelně romantické a Julia Roberts je ve filmu celebrita s až podežrele moc správnými hodnotami a rozhodnutími, ale pokud člověk není suchar, nemůže se to nelíbit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You´re the most beautiful woman in the World..“ Zatímco drtivá většina amerických romantických komedií je kávička ze Starbucks s hodně cukry a příchutí uriny, ta Mitchellova na mě působila jako přiměřeně oslazený Earl Grey s osvěžujícím citrónem v podobě masturbujícího velšana navrch. Ten britský esprit se prostě nezapře. Začíná se mi zdát, že neoblíbit si filmy vzešlé z pera Curtise je těžší, než být dublérem zadku Johna Goodmana.. „Fancy a fuck..?“ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • I když William Thacker (Hugh Grant) neustále protestuje, že prodává pouze cestopisy, jsou na jedné z polic viditelné i komiksy a komiksové romány Rogera Sabina. Mají oranžový přebal a nejlépe jsou vidět ve scéně, kdy do obchodu přijde Anna (Julia Roberts) s dárkem. (don corleone)
  • Julia Roberts (Anna Scott) lehce upravila některé dialogy, aby "byly trochu američtější. V původní verzi jsem byla až příliš šarmantní a intelektuálská." (NIRO)
  • Zákazníka, který krade knihu na začátku filmu, hraje Dylan Moran, jenž pak hrál v kultovním seriálu Black Books (od r. 2000) postavu majitele knihkupectví. (Kroup4)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama