Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Lavran 

všechny recenze uživatele

I když je celý začátek filmu zvláště vypečené pokoukáníčko, které se drží zaběhnutých kolejí roztomile absurdní vtipnosti made by Albion (jupí), pár věcí se nečekaně zvrhlo a kouzlo bylo rázem fuč. Svou porci smíchu si u mě urval podezřele známý budižkničemu "Rufus" a jeho pokoutní číslo v knihkupectví, výtečné bylo též dostaveníčko s reportérem magazínu "Horse and Hound", spolubydlící Spike také nebyl "not that bad", jenže aby tohle všechno udrželo celý film, musela by se vystřihnout celá následující hodina a plus tlachů a křiklavě světobolných pohlednic do kapsy tisíci a jedné zamilovanosti, která je opravdu otravná a nepřesvědčivá. V Notting Hill se jinak opravdu nic zvláštního nestalo. A pak, že jsou britské romantické komedie sázky na jistotu, heh? :) BTW: Julia nic moc... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já úplně zapomněl, že Julia byla kdysi fakt kočka. Jasně, tohle je od A do Z čítankově otrocky zfilmovaná pohádka, ale ruku na srdce, není pěkný ji prožít alespoň na plátně? A pak zase šup do normálního života, v němž jsou celebrity taky jenom blbý lidi a pod tunou make-upu se ukrývají příšerky, jako jsme my všichni. A Dylan Moran si ukradl knížku, aby nakonec založil vlastní Black Books, tak mu ta knížka v gatích učarovala! Milý surreální film, nic víc. Řekněte mi, prosím vás: Rhys Ifans byl střízlivej, když to točil? ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Curtis. Už tohle ve mě vzbuzovalo velký zájem. Pod taktovkou Rogera Michella zde můžeme vidět Hugh Granta a Julii Roberts v romantickém filmu, který je sice naložen ve spoustě klišé, ale pokud se na něj díváte ve správnou dobu (nejlépe s drahou druhou polovičkou), nemůže vás netrefit. Navíc potěší výkon spolubydlícího, kterého ztvárnil Rhys Ifans či výborné cameo Dylana Morana. :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika o tom ako sa princezná zamiluje do chudáka. Akurát princezná je tu veľkou filmovou hviezdou a chudák je obyčajný človek z ľudu. Je to jeden z mála filmov Julia Robertsovou, ktorý sa mi páči napriek tomu, že tu otravuje. Ale poloha trochu namyslenej hviezdy jej sedí. Oveľa viac ma baví Hugh Grant v jeho ešte klasickej škatuľke nesmelého chudáčika. Aj ako parchant v neskorších filmoch je skvelý ale táto poloha mu sedí dokonale. A aj chémia medzi ním a tou otravou funguje pekne. Z vedľajších postáv je neskutočne vtipný Rhys Ifans. Zato Baldwinové viacmenej cameo mi nikdy nesedelo. Film stojí na skvelom scenári s množstvom vtipných hlášok. Richard Curtis bol ešte v top forme. Z dabingov mám rozhodne radšej ten prvý, kde Granta dabuje Vondra. 8/10. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která mohla být vynikající, kdyby byla celá stejně zábavná jako její první půlhodina. Jenže hluchá místa se tu bohužel najdou a úplný konec, těch několik závěrečných sekund, je na můj vkus příliš doslovný a přebytečný. Ale Grant jako údajný reportér časopisu ´Kůň a pes´ je geniální :"Ztotožnil jste se se svojí postavou?" "Ne." "A proč ne?" "Protože hraju psychopatického lidožravého robota."......:o))) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Zákazníka, který krade knihu na začátku filmu, hraje Dylan Moran, jenž pak hrál v kultovním seriálu Black Books (od r. 2000) postavu majitele knihkupectví. (Kroup4)
  • Ve scéně, kdy William (Hugh Grant) prochází čtyřmi ročními obdobími, zní píseň „Ain't No Sunshine“ od Billa Witherse z roku 1971. Withers byl inspirován k napsání písně filmem Days of Wine and Roses z roku 1962. V souvislosti s postavami vysvětlil: „Oba byli alkoholici, kteří byli střídavě slabí a silní. Je to jako vracet se pro vteřiny k jedu na krysy. Někdy vám chybí věci, které vám nijak zvlášť neprospěly. Je to prostě něco, co mě napadlo při sledování toho filmu, a pravděpodobně i něco dalšího, co se v mém životě stalo a co si neuvědomuji.“ (sator)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama