Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj top ten film, komedie plná černého humoru od scénáristy Richarda Curtise, okořeněná hereckými výkony Julie Roberts a Hugha Granta, ale i božského Welšana Rhyse Ifanse a mnoha dalších. Viděl jsem to už asi osmkrát a kdykoliv můžu znovu, svíjím se smíchy od začátku do konce, v patřičných místech mne mrazí a jindy zase dojímá. P.S.: Taky bych chtěl být redaktorem časopisu Kůň a pes. Trailer: http://www.csfd.cz/film/17806-notting-hill/videa/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ačkoliv je příběh absolutně nereálný, díky příjemně poklidnému tempu, lehké romantice a špetce jemného inteligentního humoru se může řadit spíše mezi ty lepší romantické komedie. Julia Roberts je decentní, středně odměřená, ale stále lidská a vhodně pomáhá své postavě poukázat na to, že celebrity jsou taky jen lidi. Škoda jen, že film v některých momentech spadá dost do průměru a provařených/předvídatelných pasáží - celkové vyznění není nijak speciální, tudíž třebaže nejsem zklamán, v horizontu všech filmů musím zůstat na lepších 3*. 7/10 ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju pohádku pro dospělé ženy:) Krásní a vtipní lidé,trocha nedorozumění a nějaká ta věc jenž je rozděluje , kapka britského humoru v podobě spolubydliciho a na konci , který je až kýčovitý Vám ta slzička ukápne:) Jinak za poznámku stojí scéna, kdy hlavní hrdina prochází ulicí a projde celým rokem. Krásné ztvárnění uběhlého času. žadné" o 9 měsíců později".) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak si zoberme ústrednú dvojicu. Grant si to strihol už po niekoľký krát tú "svoju" postavičku a k nemu sa pridala v tom čase hviezdna Julia Roberts, ktorá dokázala pritiahnuť už len svojou účasťou dostatočný počet divákov. Film následne označili "milovaným" žánrom - romantická komédia a kiná boli plné. Robia to čo chce trh a trh dostal to čo chcel. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Každý máme nárok na malou slabost, a já si nemůžu pomoct - je to moje nejoblíbenější romantická komedie se vším všudy (když nepočítám Lásku přes internet :). Nádherná Julia, sympaťák Hugh a jeho skvělá "rodinka" a úžasně ujetej Rhys. Sestava, která mě vždycky potěší. (Emily Mortimer v maličké roli je taky krásná i když se úplně vylíhla až v KIDovi :)) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • I když William Thacker (Hugh Grant) neustále protestuje, že prodává pouze cestopisy, jsou na jedné z polic viditelné i komiksy a komiksové romány Rogera Sabina. Mají oranžový přebal a nejlépe jsou vidět ve scéně, kdy do obchodu přijde Anna (Julia Roberts) s dárkem. (don corleone)
  • Ve scéně, kdy William (Hugh Grant) prochází čtyřmi ročními obdobími, zní píseň „Ain't No Sunshine“ od Billa Witherse z roku 1971. Withers byl inspirován k napsání písně filmem Days of Wine and Roses z roku 1962. V souvislosti s postavami vysvětlil: „Oba byli alkoholici, kteří byli střídavě slabí a silní. Je to jako vracet se pro vteřiny k jedu na krysy. Někdy vám chybí věci, které vám nijak zvlášť neprospěly. Je to prostě něco, co mě napadlo při sledování toho filmu, a pravděpodobně i něco dalšího, co se v mém životě stalo a co si neuvědomuji.“ (sator)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama