Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jde Notting Hill v televizi,rád se na něj kouknu.Je to prostě strašně příjemná romantická pohodička,která člověka nikdy nezklame.Julia je zde překvapivě krásná a Hugha Granta jsem měl rád vždycky.Nejvíc mě ale vždycky dostává Rhys Ifans v roli spolubydlícího.Jedna z nejlepších romantických komedií. 80 % ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem se znovu podíval na tuhle romanťárnu... A okouzlila mě víc než kdy dřív. Možná je to i tím, že jsem "dozrál" v tom, že považuju Julii Roberts za neskutečně krásnou (a ne za divnou holku s příliš širokým úsměvem), ale myslím, že je především tenhle film v podstatě romantický majstrštyk. Lidi, kteří zase tak na romantiku ve filmech nejsou, si může získat všudypřítomným britským suchým humorem. Vynikajícím způsobem se postavy navzájem uráží a zároveň si utahují sami ze sebe. K superkrásce Julii Roberts tu máme supercharismatického Hugha Granta, nervózního zmatkáře, který se zbytečně podceňuje. Notting Hill působí jako taková moderní pohádka... A je to hlavně asi pohádka pro chlapy. Scénář je podle mě naprosto excelentní a krásně graduje. Možná je v něm poměrně zvláštní, jak se místy Julie k Hughovi chová, ale jak už jsem řekl, beru to jako pohádku. Tuhle malou chybku u mě zcela zastíní spousta drobných vtípků, které jsou v rovnováze s dramatickými momenty. Mimořádně vydařený romantický film. (9/10) ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

''Surreal but nice'' :) Miluju Hugha Granta! Notting Hill - klasika žánru romantické komedie, kterou si pouštím často a ráááda. Spojení výborného britského humoru Richarda Curtise, sympatického a roztomilého Hugha Granta, prostě překrásné Julie Roberts, atmosféry mého milovaného Londýna a vynikajícího romantického soundtracku...to vše dohromady vykouzlilo jeden z mých nejmilejších filmů. Takových není nikdy dost. :) Ještě musím zmínit téměř legendární postavu: skvělého spolubydlícího Spikea a jeho trefné hlášky...vůbec celá skupina přátel hlavní postavy Williama byla úžasná...stejně jako časopis ''Kůň a pes''. ''James Bond tyhle kraviny nikdy neřeší!'' ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj top ten film, komedie plná černého humoru od scénáristy Richarda Curtise, okořeněná hereckými výkony Julie Roberts a Hugha Granta, ale i božského Welšana Rhyse Ifanse a mnoha dalších. Viděl jsem to už asi osmkrát a kdykoliv můžu znovu, svíjím se smíchy od začátku do konce, v patřičných místech mne mrazí a jindy zase dojímá. P.S.: Taky bych chtěl být redaktorem časopisu Kůň a pes. Trailer: http://www.csfd.cz/film/17806-notting-hill/videa/ ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatnou romantiku, ale nedokázala mě zkrátka nějak zvlášť přikovat do sedačky, nevyvolala ve mně něco hlubšího, takže musím zůstat u průměrného hodnocení, jímž chválím zejména herecké výkony, ale také námět. Pouze u scény, kdy Hugh Grant zaslechne mluvit Annu o románku s ním a posléze si se zdrcujícím výrazem sundá sluchátka z uší a opustí parčík, ve mně vyvolal něco intenzivnějšího. Přesto bych však byl nerad, kdyby čtenář tohoto komentáře nabyl dojmu, že se mi film nelíbil. Líbil, ale nebylo to na více než 3*. :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Dlouhý záběr napříč několika ročními obdobími byl natočený v několika záběrech v jeden den. Díky digitálním trikům to pak vypadá, že se Hugh Grant (William Thacker) vůbec nezastaví a plynule přechází z jara do léta a tak dále. (don corleone)
  • Během narozeninové oslavy dostane Anna Scott (Julia Roberts) dotaz, kolik dostala za poslední film, a odpoví 15 milionů. Stejnou sumu dostala Julia Roberts za roli v Notting Hill. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama