Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Sice nepříliš originální, ale který romantický film je, že? Ale Hugh Grant a Julia Roberts jsou bezpochyby dvojka, který dokáže zaujmout, takže díky jim je Notting Hill jedním z mála romantických filmů, o kterých lze bez nadsázky říci, že jsou naprůměrné, kvalitní a netrpí tolika obvyklými neduhy tohoto žánru. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která mohla být vynikající, kdyby byla celá stejně zábavná jako její první půlhodina. Jenže hluchá místa se tu bohužel najdou a úplný konec, těch několik závěrečných sekund, je na můj vkus příliš doslovný a přebytečný. Ale Grant jako údajný reportér časopisu ´Kůň a pes´ je geniální :"Ztotožnil jste se se svojí postavou?" "Ne." "A proč ne?" "Protože hraju psychopatického lidožravého robota."......:o))) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých neoblíbenějších romantických komedií. Pohodová a zábavná pohádka s řadou vynikajících scén, téměř dokonalou dvojicí (místo Granta by mi v roli Williama přece jen více seděl Colin Firth :-) a řadou skvělých vedlejších postav. Všechno tu dokonale ladí bezchybně sesazeno, nikde nepřebývá nic zbytečného, nebo přebytečného. Jeden z filmů, které neomrzí ani při x-té repríze.. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to tisíckrát a nikdy nepřestanu věřit, že jednou, až budu v kanclu, do dveří vstoupí Zooey Deschanel, která si bude chtít koupit třícestnný kulový kohout z materiálu PVDF s pneumatickým pohonem (FC - bez tlaku zavřeno) doplněný o ruční páku a indikátor polohy se zlatými kontakty. To celé ve variantě BCF svařování a s těsněním FPM. Vznikne z toho láska jako řemen (z materiálu EPDM samozřejmě) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Scéna na střeše, ve které William (Hugh Grant) a Anna (Julia Roberts) trénují její repliky pro film o ponorce, byla zkrácena a upravena. Byly z ní vypuštěny některé Anniny nadávky, které by bránily ratingu PG-13. Prodloužená verze scény je k vidění na DVD. (don corleone)
  • Dlouhý záběr napříč několika ročními obdobími byl natočený v několika záběrech v jeden den. Díky digitálním trikům to pak vypadá, že se Hugh Grant (William Thacker) vůbec nezastaví a plynule přechází z jara do léta a tak dále. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama