Reklama

Reklama

Sex and Violence

Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1997, 8 min

Obsahy(1)

Sestřih krátkých animovaných scének na téma sex a násilí je svým zobrazením doveden do úplného absurdna. (anyonecek)

Recenze (23)

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Bill Plympton je úspěšný new-yorský animátor, jehož ilustrace plnily a plní dlouhá léta stránky světoznámých časopisů a denníků. Jeho možná nejznámější snímek Your Face byl nominován na Oscara. Tentokrát pospojoval čtyřiadvacet krátkých skečů na téma sex a násilí (ovšem některé skeče pod toto téma nakonec nespadají) do osmiminutového snímku. Zapomněli jste někde klíče od domu? Nevadí, stačí se začít dusit a při posledních vzpomínkách na život si jistě vybavíte, kde jste je nechali. Plympton má specifický smysl pro humor, který mě osobně dost sedí, což ovšem nemusí platit o každém. Taktéž jeho způsob animace je originální a pravděpodobně už jste možná nějaký ten jeho obrázek viděli. Z dosavadních 8 snímků, které jsem měl možnost shlédnout, považuju tento za nejpovedenější. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

WTF??? Ač jedno z těch nej hodnocených od Plymptona, mě nějak nechytlo... několik skečů, některé měly dobrý nápad - počáteční nákresy Boha na rozmnožování lidí či chlap se ztraceným klíčem anebo Co dělají tito lidé? No přece se kukají na blbě uspořádanou slide show - avšak většina byla jen brutálních a vcelku nezajímavých. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pympton je magor, o tom žádná, ale pořádně vtipný magor. Společným tématem těchto čtyřiadvaceti krátkých klipů je brutální násilí, jehož strůjci jsou snad až na jednu výjimku vždy lidé, a sex v nejroztodivnějších podobách. Nechybí prvotní Bohovy návrhy lidské reprodukce, lidé s nevyjasněnými prioritami (hned třikrát) ani první sex po telefonu. Některé nápady jsou neskutečně originální a těžko si představit, že by něco podobného napadlo duševně zcela vyrovnaného člověka. Kromě toho, že lidi s dosti specifickým smyslem pro humor (ke kterým se řadím a nestydím se za to) rozesměje, vypovídá mnohé o lidské povaze a nezvyklým (no, velice nezvyklým) způsobem se snaží zodpovědět otázku "proč na tom světě vlastně jsme?" . ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Geniálne krátke anime dielko môjho najobľúbenejšieho animátora Billa Plymtona! Jeho diela určite nie sú o brilantnej animácii, na druhej strane to autor kompenzuje tým, že má svoj vlastný ksicht a jeho nápady sú originálne a skvelé. Klobúk dole pred tým koľko skvelých, vtipných (a samozrejme "násilno-úchylných") vecí sa mu podarilo vtesnať do tejto 7 minútovky...Ja som sa úžasne bavil, ani by mi nevadilo keby Sex and Violence pokračovalalo pri zachovanej kvalite aj hodinu:) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DailyMotion/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +celý tento snímek -dalo by se na něj klidně dívat déle/// Výborné, tohle je opravdu jeden z nejlepších (né-li nejlepší) a nejvtipnějších filmečků od Billa Plymptona. Opravdu jsem se hodně nasmál. Hudba je zde nadstandartní, zvuky klasické a animace velice uhlazená. Přdně je to ale drsně vtipné./// Celkem 86%/// ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama