Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

HAL 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory to mají těžké - lykanti mnohé sdílí se svými upřími bratry, ale nemají ani zdaleka tak silné charisma a sympatie diváků. A jen velmi zřídka je lze vidět na plátně v jejich změněném stadiu tak, aby při tom nepůsobili lacině a směšně, čímž krutě trpí i Ginger Snaps, protože masky v posledních dvaceti minutách vypadají přinejlepším jako něco co dřív použili v televizní Buffy. Což už tak dost nejisté atmosféře opravdu mnoho nepřidává... a přitom je to nemalá škoda, protože první polovina je vysloveně skvělá, a to obzvlášť co se "obyčejného" úvodu se dvěma teenage outsiderkami týče. Jejich dekadentní a anarchistické působení na maloměšťácké škole, a i pozdější poznávání tajů přícházejícího vlkodlačího prokletí je totiž nejen zábavné, ale kupodivu i dosti chytré a civilní. Leč, poslední třetina už holt kvalitativně klesá, takže počáteční nadšení pomalu ale jistě vyprchává... až k lehce znuděnému průměru. 7/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejzajímavější, nejpřínosnější a nejoriginálnější přírůstek na poli vlkodlačích filmů, jaký jsem měl možnost vidět od časů Amerického vlkodlaka v Londýně. A i když ten film není vyloženě dobrý, stojí za pozornost minimálně pro ta tři nej, jež jsem mu (doufám plným právem) přiřknul, a také kvůli vynikající Emily Perkins v roli mladší sestry. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, můj šálek čaje tahle Ginger zrovna nebyla. Vlkodlačí horory mám rád, ale  generace smutných teenagerů mě minula. Ocenit se dá rozhodně originální přístup k látce, kdy horor  zůstává až do samotného závěru de facto v pozadí  a sledujeme spíš drama o dvou sestrách a jejich narušeném vztahu.  Už tak pobóchaným segrám hodí vidle do sluníčkově mrtvolného (emo, no) vztahu vlkodlak a jednu z nich, tu hezčí, kousne do ... vlastně nad kozu.  A když v průběhu lykantropie navíc dostane krámy, je zaděláno na průser a nepomůže ani vlčí mor. Ne nezajímavé, v závěru i slušně krvavé, ale všechno to dys, včetně dysproporčního vlkodlaka, který jako by ze Třech bratrů vypadl, mě za srdce ani nic jiného nevzalo. Těžko říct, zda si někdy dám další díl. Do trojky bych se ségrama nešel.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sympatický a podarený kúsok, ktorý by si nemali nechať utiecť predovšetkým (len?) fanúšikovia werewolf movies. Napriek solídnym maskám a šikovnému scenáru sa na snímke podpísal nedostatočný rozpočet, kvôli ktorému vyzerá ako milá a riadne krvavá, ale iba televízna inscenácia so slabou technickou stránkou . Miestami to po vizuálnej stránke vyzerá až ako amatérsky počin. Snímke nepomáha ani pendlovanie medzi čiernym humorom, hororom a psychologicky serióznymi vzťahmi. Najviac sa mi zo série páčila trojka (historický prequel). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ginger (Katharine Isabelleová) a Brigitte (Emily Perkinsová) jsou jako dvě siamská dvojčata. Cynické pubertální sestry natáčejí pro školní projekt vlastní smrti, odráží poznámky spolužáků a vzdorují rodičům. Když je Ginger pokousána vlkodlakem, shodou okolností má první menses, začne se měnit - stává se ženou, ale současně šelmou, bestií. Film je více alegorií, špinavým sociálním dramatem, než čistě vlkodlačím hororem. Pokřivené mezilidské vztahy signalizuje již první mrazivá scéna. Sousedka mající malé dítě najde svého psa roztrhaného na kusy. Její výkřiky zoufalství upoutají jen krátce pozornost hrající si mládeže, pak už je k ní okolí zcela lhostejné. Mužské postavy jsou v podřadných rolích, otec neřídí rodinu, rozhoduje matka, mladící jsou odsouzeni k ponížení nebo rovnou smrti. Útoky jsou brutální a krvavé, i když kamera masakr přímo neukáže. Rychlý střih a řízná hudba však podněcují divákovu fantazii, takže si chvílemi není zcela jist, co vlastně vidí. Krví se rozhodně nešetří. Monstrum je obstojné, dlouhými záběry se naopak šetří. Známé pravidlo - co nevidím, působí na mě děsivěji, funguje dokonale. Pohledná E. Perkinsová je zde dokonalou ošklivkou. Po letech mě bavilo ještě více. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Castingy na hlavní dívčí role Ginger a Brigitte probíhaly v Los Angeles, New Yorku, Torontu, Montrealu a ve Vancouveru. Produkci trvalo dlouhých šest měsíců než se jim podařilo najít ty správné herečky k obsazení hlavních rolí. Obě dvě jak Emily i Katharine pak byly obsazeny v tentýž den. (Stocki)
  • Brigitte (Emily Perkins) nosila při natáčení paruku. (Stocki)
  • První premiéra filmu neproběhla v Kanadě ale na festivalu Fantasy Filmfest v německém Mnichově dne 1.srpna 2000, kanadská premiéra proběhla až o 41 dní později na filmovém festivale v Torontu. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama