Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mno, teda...První půlku jsem čekala jestli se něco začne dít, ale dívat se na to ještě dalo. Druhá půlka je jak vystřižená z nějaké parodie. Bez nápadu a originální myšlenky. Stopáž je neúnosně dlouhá na to, že se neděje nic zajímavého a ke konci jsem se vážně hodně nudila. Hudba téměř žádná a herci nic moc. Pokračování si s radostí nechám ujít a pokud nejste nadšenými vlkodlačími fanoušky tak vám doporučuji se tomuhle snímku který není ani horor ani komedie vyhnout. Dávám jednu silnější hvězdu. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí filmy obvykle opakují ty samé postupy a příběh a často jejich kvalita není zrovna nejlepší. Výjimek je v těchto filmech hrozně málo, ale Ginger snaps (s podivně přiblblým českým názvem Moje sestra vlkodlak) je jedna z těch nejvýraznejších. Divák sleduje dvě sestry ve věku patnáct a šestnáct, co chcou být děsně alternativní a mezi vrstevníky jsou za outsidery, protože jejich zábava jsou vesměs jenom samé morbidity. Řeší se problémy s dospíváním a s kolektivem na střední škole asi jako v nějakém běžném středoškoláckém filmu, jenže s tím rozdílem, že starší ze sester, Ginger, dospívá krom běžného lidského procesu dospívání taky trochu jiným způsobem vzhledem k tomu, že ji jednoho večera kousl vlkodlak. Film velmi zajímavě kombinuje prvky pohlavního dospívání jako menstruaci, první sex, hovory s rodiči na toto téma atd. s vlkodlačími povídačkami a normálním životem na střední škole a tenhle pletenec není hloupý a není to nijak násilně naroubované na sebe, dokonce u toho stihnou i trochu morbidního humoru a nakonec dojde i na slušně natočené strašidelné scény. Na scéně je především ústřední sourozenecká dvojice a menší role jsou tam spíš jenom k popohnání příběhu dál než aby měly nějaký větší prostor, jen jejich matka v příběhu má trochu výraznější roli, protože i když tam moc není, tak díky ní je ten film mnohem blíž tomu žánrovému crossoveru. Hlavní role jsou ale obsazeny sympaticky a hlavně velmi dobře zahrané. Katharine Isabelle jako Ginger zahrála takovou tu vzdorovitou alternativní puberťačku, která je z dvojice ta dominantní, slušně a hlavně Emily Perkins, která zvládla v třiadvaceti letech zahrát divnou patnáctiletou holku, která po vzoru své sestry chce taky být tak "drsná" ale ve skutečnosti taková prostě není, úplně výborným způsobem. Samozřejmě se taky někdy musí objevit vlkodlak a co tomu filmu prospívá nejvíc je, že se vlkodlak právěže moc neobjevuje :) a nejvíc se objeví až na konci filmu, kde ale vypadá dost gumově. Ve výsledku je to ale velmi odlišným a zajímavým způsobem pojatý vlkodlačí film, který patří mezi tu hrstku dobrých vlkodlačích filmů, které za ta léta už vznikly. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách povedená kombinace coming of age a vlkodlačího hororu, která je nápaditou metaforou dospívání a všeho, co s tím souvisí, od menstruace, přes měnící se tělo, sexuální probuzení, nakažení pohlavní chorobou a drogy, až po odcizování nejlepších kamarádek... Ginger a Brigitte jsou velice sympaticky napsané, obsazené i zahrané outsiderky, lehce vyšinutá kamera tomu dodává krásně znepokojivou atmosféru a není nouze o krev, zábavné nechutnosti a oldschool masky a efekty. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Deje sa somnou niečo divného." Prvý diel tejto priemernej sérii, nám ukazuje ako to bolo s Ginger, a to čo ju má ešte len čakať. Filmu nemám čo vytknúť všetko funguje ako má, vzťahy sestier, ktoré chcú byť stále spolu, premena vlkodlaka nastane až na konci ale sem tam sa niečo udeje, gore efekty tu máme vela, kdežto u dvojky sme pozorovali Brigitte a jej všemožný príbeh, v jednotke je to presne naopak, ide sa hneď na vec a nenaťahuje sa to 80 percent. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale dvojka se mi líbila mnohem víc. Možná je to tím, že tam měli lepší peníze a tak to bylo mnohem hutnější a temnější. Tenhle film není vlastně pořádnej horror (kdo čeká od nějakýho dnešního filmu, že se bude bát, měl by rychle navštívit lékaře), ale jako u druhýho dílu, je tu krásně vykreslená psychika postav. A to se u béček nestává, a dost často ani u áček. Emily Perkins jako mladší sestra (ve skutečnosti však o 5 let starší) přímo exceluje, Oskara bych jí klidně dal a přišlo by mi, že je zaslouženej. Ale problémem je trošku nudnější a zdlouhavější děj. taky oceňuju, že tu není žádná připitomělá hláškující postava a žádný "obl(í)bený" gagy sem nepropašovali. Rozhodně je to jeden z lepších zástupců odpornou bestií vyvražďovacího horroru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Ačkoliv je Katharine Isabelle ve skutečnosti o čtyři a půl roku mladší než Emily Perkins, ve filmu hraje o rok starší - šestnáctiletou sestru právě Katharine. (Stocki)
  • Brigitte (Emily Perkins) nosila při natáčení paruku. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama