Reklama

Reklama

Yesterday

Trailer

Obsahy(1)

Ve vesnici, kde je neštěstí součástí každodenního života, v zemi, kde se z obětí stali vyvrženci, ukazuje jedna žena jakou sílu může mít odvaha, soucit a láska. A že právě s jejich pomocí lze překonat ignoranství včerejška a změnit průběh zítřka. Neobyčejný příběh dává lidskou tvář číslům ve statistikách AIDS a vypráví o africké krizi skrze příběh mladé matky, která je HIV pozitivní a přísahá sama sobě, že bude žít tak dlouho, aby viděla svou dcerku jít do školy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Takové "milé" nahlédnutí do problematiky AIDS v JAR, které ve vás kupodivu a bohužel prakticky nic nezanechá. Je škoda, že tvůrci ke skvělé kameře a celkem dobrým hereckým výkonům nepřidali ještě nějaký ten příběh, takhle po té hodině a půl máte pocit, že pro tu vleklost to trvalo nejméně hodiny čtyři. Stejně tak mě poněkud nepříjemně překvapilo to, jak málo ve finále dokázal film diváka vtáhnout do takovéto zásadní problematiky, jak málo dokázal informovat a přiblížit to, jaké to je umírat na vesnici bez lékařské pomoci na AIDS. Z tohodle se prostě dalo a rozhodně mělo vytřískat víc, takhle si na to bohužel těžko kdy vzpomenu. Je velká škoda, že po té hodině a půl můžu tuhle záležitost skutečně označit leda tak za takové "milé" povídání, které ve mě nedokázalo vyvolat takové emoce, které by takové téma vyvolávat mělo, těžko se mi tu teď přiznává, jak moc mi to všechno vlastně bylo u zadku, ale fakt bylo, což je prostě špatně. Škoda. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Asi mne trochu zkazila zazitek z toho filmu predchozi projekce a to byla Darwinova nocni mura. Coz narozdili od Yesterday je opravdova realita. Yesterday mne v te chvili prisel hodne umely, moc krasny a bezstarostny zivot. Ciste bile veci, nacancane holcicky, pekne baracky jen ten AIDS vadil te dokonalosti. Rozhodne si myslim, ze to bude mit prinos, kdyz divaci stanice HBO, se take dozvedi, ze nekteri lide stale jak se chranit pred virem HIV, jak je to prenostelne. Kdyz nekdo nema stesti, tak je ukamenovan. Yesterday hreje moc krasna a velmi sympaticka herecka s nadhernym usmevem. ()

Reklama

cure 

všechny recenze uživatele

Neodvážim sa hodnotiť život v JAR. Preto nebudem tvrdiť či život hlavnej hrdinky bol prikrášlený, príliš komorný, nereálny alebo pravdivý. Každopádne po zhliadnutí snímku sa každému vnímavému človeku budú zdať jeho "veľké" problémy malými epizodkami v živote. Ešte ani zdaleka nieje svet taký spravodlivý, ako si mnohý z nás z pohodlnosti nahovárame. Celý snímok ma zaujal minimálne rovnako ako film Rwanda s rovnakého prostredia, a to je teda už parádny snímok. 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nepřinese nic filmařsky objevného, ale na druhou stranu si dovedete představit život v JAR, když Vám v žíle koluje nemoc zvaná AIDS. A to za shlédnutí rozhodně stojí, protože tím se film povyšuje na hodnotu kousku, který jednou bude tesat atmosféru doby. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama